Σε μία εβδομάδα η γεώτρηση του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ

15:33 6/7/2019 - Πηγή: iPop

Σε μία εβδομάδα αναμένεται η πρώτη γεώτρηση του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ότι η πρώτη γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» αναμένεται να ξεκινήσει σε μία εβδομάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την στιγμή το Γιαβούζ ανεφοδιάζεται και υποβάλλεται στους τελευταίους ελέγχους στην Μερσίνα», για να προσθέσει επίσης ότι: «Μέσα σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία»:

Αυτή τη στιγμή το Γιαβούζ ανεφοδιάζεται και υποβάλλεται στους τελευταίους ελέγχους στην Μερσίνα. Πρώτα ο Αλλάχ μέσα σε μια βδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο, στην Καρπασία, στην περιοχή που έχουμε λάβει σχετική άδεια από την ΤΔΒΚ

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησε το «Μπαρμπαρός», οι ειδικοί επέλεξαν το μέρος της Καρπασίας για γεώτρηση.

Ο κ. Ντονμέζ σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «δεν έχουμε ακόμη τρυπήσει και πριν ολοκληρωθεί η γεώτρηση είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε», ενώ εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα «να φτάσουμε στα αποτελέσματα και τα κοιτάσματα που επιθυμούμε».

Το άρθρο Σε μία εβδομάδα η γεώτρηση του «Γιαβούζ» στην κυπριακή ΑΟΖ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα