Λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί στον φούρνο

13:30 6/7/2019 - Πηγή: iPop

Η συνταγή που φτιάχνουμε σήμερα είναι ιδανική για όσους ψάχνουν ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Φτιάχνουμε την καλύτερη συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί στον φούρνο.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να μην το ξέρεις, είναι όμως από εκείνα τα τρόφιμα που αποκαλούνται συχνά ως «θαυματουργά», καθώς τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία είναι πολλά. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Κ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο, ενώ είναι μεταξύ άλλων και αντιοξειδωτικά!

Δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ γιατί δεν

ξέρεις πώς να τα μαγειρέψεις; Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι θα χρειαστείς για τα λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί;1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών (τα κόβουμε στη μέση)2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιούαλάτι και πιπέρι½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάναΠώς θα φτιάξεις τα λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί;Συνταγή:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.Τοποθετούμε τα λαχανάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.Μην ξεχάσεις να τα ανακατέψεις μια φορά όσο ψήνονται μέσα στον φούρνο.Ψήνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.Τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και ρίχνουμε από πάνω μπόλικο τυρί παρμεζάνα.Photo: Primavera Kitchen

Το άρθρο Λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί στον φούρνο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα