Σ’ αυτήν την ηλικία οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη μιζέρια!

12:25 3/2/2020 - Πηγή: iPop

Πότε οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη μιζέρια; Σε ποια ηλικία αυτή η “κατάσταση” τους χτυπάει την πόρτα; Όσα έδειξε μια νέα έρευνα.

Παρ’ όλο που συχνά λένε πως η ζωή ξεκινάει στα 40, φαίνεται ότι η μιζέρια χτυπά την πόρτα λίγα χρόνια μετά τα 40. Αυτό έδειξε τουλάχιστον νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο National Bureau of Economic Research.

Όπως αποκάλυψε η συγκεκριμένη

έρευνα, υπάρχει μια “καμπύλη ευτυχίας” κατά τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου και φτάνει στην ηλικία των 47,2 ετών στον αναπτυγμένο κόσμο και στα 48, 2 στα λιγότερο ανεπτυγμένα έθνη.

“Η πορεία της καμπύλης ισχύει σε χώρες όπου ο μέσος μισθός είναι υψηλός και όπου δεν είναι, όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο και εκεί που δεν το κάνουν”, δήλωσε ο καθηγητής του Dartmouth College, David Blanchflower.

Προκειμένου να μετρήσει τη σχέση μεταξύ της ευημερίας και της ηλικίας, ο Blanchflower εξέτασε τα δεδομένα σε 132 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 95 αναπτυσσόμενων και 37 ανεπτυγμένων χωρών. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η ίδια καμπύλη “U” βρέθηκε όταν ελέγχει το φύλο, την εκπαίδευση, το γάμο και το καθεστώς του εργατικού δυναμικού, το έτος συλλογής των δεδομένων και όταν δεν εφάρμοσε τους ελέγχους αυτούς και τους περιορισμούς.

Πότε οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη μιζέρια; Οι έρευνες έδειξαν πως στα 47,2 έτη οι άνθρωποι ξεκινούν να νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε πως υπάρχουν 15 διαφορετικά μέτρα δυσαρέσκειας που εξέτασε για τη μελέτη, συμπεριλαμβανομένου του πόνου, της φοβίας, της απελπισίας, της μοναξιάς, του στρες και της μη δυνατότητας ύπνου.

Αυτές οι συνήθειες “κλέβουν” την ευτυχία σου μέρα με τη μέρα!

Παρά τους ποικίλους εξωτερικούς παράγοντες στη ζωή των ανθρώπων, ο Blanchflower δήλωσε ότι ήταν έκπληκτος που είδε ένα γενικό μοτίβο να εμφανίζεται για τους ερωτώμενους σε όλες αυτές τις διαφορετικές χώρες.

Εκτός απ’ τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν αυτήν την καμπύλη ευτυχίας, ο καθηγητής σημείωσε πως μπορεί να υπάρχει κάτι στα γονίδια του ανθρώπου που συμβάλλει σε αυτήν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ορισμένες πιέσεις που προκύπτουν όταν ένας άνθρωπος φθάνει στη μέση ηλικία, όπως τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι ή το σημείο που βρίσκονται στην καριέρα τους, τα οποία αναμφισβήτητα επηρεάζουν την ευημερία του ανθρώπου.

Αν βρίσκεσαι σε κρίση στη μέση ηλικία, απλά πρέπει να καταλάβεις πως συμβαίνει το ίδιο σε πολλούς άλλους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να μην είσαι μόνος σου. Να μοιράζεσαι πράγματα, να γευματίζεις με τους γείτονές σου, να μιλάς στην οικογένειά σου και να περνάς χρόνο μαζί τους, να αφήνεις ανθρώπους να έρχονται και να σε βοηθήσουν. Και τελικά όλα θα γίνουν καλύτερα

Διαβάστε επίσης:

Αυτό που υποτιμάς κάθε μέρα, σου στερεί την ευτυχία!

Το άρθρο Σ’ αυτήν την ηλικία οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη μιζέρια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σ’ αυτήν την ηλικία οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη μιζέρια!,