Τα «διαμάντια» του αθλητισμού που έφυγαν και άφησαν εποχή!

20:52 2/2/2020 - Πηγή: iPop

Τα θετικά και τα αρνητικά του αθλητισμού είναι άπειρα! Μπορούμε να αφιερώσουμε εργατοώρες διαλόγου χωρίς να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Ωστόσο μόνο ένα χαρακτηριστικό του δεν χωρά καμία αμφιβολία… Ο αθλητισμός γεννά και δημιουργεί τους δικούς του «θρύλους». Αυτοί οι «θρύλοι» του αθλητισμού, είτε ασχολείσαι είτε όχι με τα σπορ, είναι παγκοσμίως γνωστοί και ξακουστοί παντού.

Όμως, για άγνωστο λόγο οι «θρύλοι» του αθλητισμού, αθλητές που δημιούργησαν και συνάμα άφησαν τεράστια κληρονομιά στα εκάστοτε αθλήματα που αγωνίζονταν, δεν μένουν κοντά μας για πολύ. Τρανό και πιο πρόσφατο παράδειγμα

ο θάνατος του Kobe Bryant, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου.

Για τον παραπάνω λόγο βρήκαμε, ποιοι «θρύλοι» του αθλητισμού έχουν φύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους μεγάλη παρακαταθήκη.

Drazen Petrovic

Επάνω στην άσφαλτο και μέσα σε ένα VW Golf, η μοίρα έδωσε τέλος στη ζωή ενός ταλαντούχου καλαθοσφαιριστή. Το ημερολόγιο έδειχνε 7 Ιουνίου του 1993, μια μελανή μέρα για τον αθλητισμό που έχανε από τα σπλάχνα του έναν κορυφαίο αθλητή και ίσως τον κορυφαίο Ευρωπαίο εκείνης της εποχής. Έτσι, σε ηλικία 29 ετών ο Drazen Petrovic σκοτώθηκε ακαριαία σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στους δρόμους του Ντέκεντορφ της Γερμανίας.

Την περίοδο εκείνη ο νεαρός καλαθοσφαιριστής αγωνιζόταν με τη φανέλα των New Jersey Nets, έχοντας προλάβει να γεμίσει την τροπαιοθήκη με δεκάδες τίτλους. Είχε αποτελέσει μέλος της Εθνικής ομάδας της Γιουγκασλαβίας, αλλά και της γενέτειρας του Κροατίας. Παίκτης με αρκετές διακρίσεις και ταλέντο που πολύ θα ζήλευαν. Είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 1986 και πολυτιμότερος παίχτης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1989. Αποκορύφωμα της καριέρας του η δεύτερη θέση με την Εθνική Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Το 2002 έγινε μέλος του Basketball Hall of Fame εις ένδειξη σεβασμού για τα όσα προσέφερε στο χώρο του μπάσκετ.

View this post on Instagram

#drazenpetrovic #newjerseynets #ilovethisgame #shootingguard

A post shared by Georgio Karatrantos (@coach_george_karatrantos) on Jan 29, 2020 at 3:57pm PST

Ayrton Senna

Άλλος ένας «legend» που έφυγε στην άσφαλτο… Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να έχει ασχοληθεί, έστω και λίγο, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να μην ξέρει τον Ayrton Sena. Επρόκειτο για τον πιο ικανό και συνάμα ταλαντούχο οδηγό στους αγώνες της Formula 1.

Ο Ayrton Sena, γνωστός και ως ο «Θεός» της Formula 1 άφησε την τελευταία του πνοή στο Grand Prix της Ιταλίας, στην Ιμόλα. Πιο συγκεκριμένα, στον έβδομο γύρο του αγώνα, το μονοθέσιο του έφυγε εκτός πίστας και χτύπησε με ταχύτητα 217χλμ/ώρα σ’ έναν τσιμεντένιο τοίχο. Κάποτε είχε πει «εάν τύχει ποτέ και έχω ένα ατύχημα που μπορεί να μου κοστίσει τη ζωή, καλύτερα να είναι μία κι έξω. Δεν θέλω να ζήσω σε αναπηρική πολυθρόνα. Ούτε θέλω να μπω στο νοσοκομείο υποφέροντας από σοβαρά τραύματα. Αν πρόκειται να ζήσω, θέλω να ζήσω κανονικά και έντονα, γιατί είμαι άνθρωπος της δράσης». Κι έτσι έγινε…

Ο θάνατος του, επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Μπολόνια. Μάλιστα, ήταν ακαριαίος μιας και οι ελπίδες του Βραζιλιάνου σβήστηκαν μετά την πρόσκρουση του μονοθέσιού του.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του οδήγησε το μονοθέσιο τεσσάρων κολοσσών της αυτοκίνησης, με τη MacLaren να αποτελεί το απόγειο της καριέρας του. Κατάφερε να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής τρεις φορές (1988,1990,1991), με τα κατορθώματά του να εξιστορούνται, ακόμα και σήμερα, από τους φίλους του αθλήματος.

View this post on Instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα