Ραγισμένες καρδιές – Πώς οι καβγάδες σε μια σχέση αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

16:09 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Οι καβγάδες και η έντονη ψυχολογική φόρτιση σε μια σχέση, φαίνεται να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την εκδήλωση καρδιακών παθήσεων, αλλά την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω επιστημονική έρευνα, η οποία διεξήχθη στη Γιούτα των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία από 276 ζευγάρια κατά μέσου όρου

ηλικίας 54 ετών, τα συμπτώματα κατάθλιψης, αλλά και μεταβολικό σύνδρομο, παρατηρείται πολύ πιο συχνά στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, ιδιαίτερα όταν το ζευγάρι δοκιμάζεται από συνεχείς εντάσεις και καβγάδες.

Τα συμμετέχοντα ζευγάρια στην έρευνα, ζούσαν μαζί 27,5 χρόνια κατά μέσο όρο, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν πως και τα δύο μέλη της σχέσης, παρουσίαζαν αυξημένα ποσοστά εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων αλλά και κατάθλιψης, όταν στη σχέση τους επικρατούσαν επιθετικές συμπεριφορές, διαπληκτισμοί και καυγάδες.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με του επιστήμονες, οι γυναίκες που βρίσκονταν σε μια «κακή» σχέση, αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου, καθώς η συνεχόμενη ένταση, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ορμονών του στρες στο αίμα, απορυθμίζοντας το μεταβολισμό του ατόμου, με κίνδυνο μάλιστα να παρουσιάσει και διαβήτη.

Οι ερευνητές τονίζουν στην έρευνα τους τέλος, πως οι γυναίκες επηρεάζονται πιο πολύ σε σχέση με τους άντρες, από έντονα στρεσογόνες καταστάσεις, επειδή είναι περισσότερο ευαίσθητες, ενώ υπογραμμίζουν πως σε συνδυασμό με το κάπνισμα και με πιθανή κακή διατροφή, ο κίνδυνος να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα, είναι ακόμα πιο αυξημένος.

The post Ραγισμένες καρδιές – Πώς οι καβγάδες σε μια σχέση αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα