Οι αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές αυξάνουν τα ποσοστά «μαύρης» εργασίας

12:42 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης υποστηρίζει πως οι αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές, πρόκειται να αυξήσουν φαινόμενα «μαύρης» απασχόλησης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, πως απαιτείται η ανεύρεση μιας βιώσιμης λύσης, στηριζόμενη σε τρεις βασικούς πυλώνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Θεοχάρη, αναφορικά με τους βασικούς πυλώνες στα πλαίσια ανεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης, γύρω από το ζήτημα των αυξήσεων των εργοδοτικών εισφορών:

Ο πρώτος πυλώνας αφορά στη σύνταξη και τα ένσημα, ο δεύτερος θα αποτελείται από επαγγελματικά ταμεία που θα συμπληρώνουν

την κύρια σύνταξη, και ο τρίτος πυλώνας στην παροχή φορολογικών κινήτρων ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα επένδυσης σε ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ενισχύοντας την εθνική αποταμίευση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της στρατιωτικής θητείας των γυναικών, ο κ. Θεοχάρης, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως:

O εθνικολαϊκισμός είναι πρόβλημα για την κοινωνία και σε κάθε περίπτωση πρέπει να προχωράμε προς την Ευρώπη και όχι την Αφρική.

Ο κ. Θεοχάρης, στάθηκε ιδιαίτερα επίσης και στον κίνδυνο στρατιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, αλλά και τη χρήση του στρατού, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να αποσιωπηθούν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα όπως η ανεργία.

Συγκεκριμένα:

Βασική μέριμνα θα πρέπει να αποτελεί η πραγματική ενίσχυση των γυναικών προκειμένου αφενός να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία και αφετέρου να κάνουν παιδιά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που ταλανίζει την χώρα μας.

Γύρω από το ζήτημα για εθνική συνεννόηση, ο κ. Θεοχάρης, ξεκαθάρισε πως βασική προϋπόθεση αποτελεί «η εμπιστοσύνη ειδικά όταν βρίσκεσαι στο απόγειο της δύναμης σου και όχι όταν πέφτεις, όπως η κυβέρνηση σήμερα”, ενώ ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να φέρει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αυτός συνεχίζει «τα ίδια χάλια αλλά στη νιοστή”, καταδεικνύοντας ανακολουθίες λόγων και πράξεων της κυβέρνησης, σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

The post Οι αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές αυξάνουν τα ποσοστά «μαύρης» εργασίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα