Ένταση και συμπλοκές σε κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ολλανδία και τη Γερμανία

13:38 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Βίαιες συμπλοκές και ένταση σημειώθηκαν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ολλανδία και τη Γερμανία, κλιμακώνοντας για άλλη μια φορά την ένταση του προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα στην Ολλανδία, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 3 άτομα, έπειτα από συμπλοκές που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο ανατολικό κομμάτι της χώρα, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα,

κανένα από αυτά σοβαρά. Στις συμπλοκές αυτές, συμμετείχαν 15 έως 20 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το Νοέμβριο του 2015, η Ολλανδία έχει υποδεχθεί αριθμό ρεκόρ 54.000 προσφύγων στη χώρα, οι οποίοι φτάνουν στην Ευρώπη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον πόλεμο, στις χώρες τους στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στη Γερμανία, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ σε κτίριο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου 100 πρόσφυγες, μέσα στις επόμενες ημέρες. Περίπου 70 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί, βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας δεν υπήρξαν τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής αστυνομίας, ο αριθμός των εμπρηστικών επιθέσεων, εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία, φτάνει τις 800 το 2015.

The post Ένταση και συμπλοκές σε κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Ολλανδία και τη Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα