Καταστροφικές πλημμύρες στη βόρεια Βρετανία (photos)

14:05 27/12/2015 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σήμερα στη βόρεια Βρετανία, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Βρετανία, έχουν θέσει ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς πολλά είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στους δρόμους, ενώ οι περισσότερες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας δεν έχουν ηλεκτρικό

ρεύμα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αγγλίας κήρυξε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» τις βόρειες περιοχές και κάλεσε τους κατοίκους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά και την αυτοπροστασία τους.

Εκατοντάδες κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και δεν υπάρχουν σακιά με άμμο για την κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων.

Την ίδια στιγμή ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προσπαθεί να ησυχάσει τους πολίτες των περιοχών που πλήχτηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία στη βόρεια Βρετανία, δηλώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

UK PM promises to «do everything we can» for flood victims in England as extra troops sent https://t.co/NYaUjXo1eihttps://t.co/qiu0KxKsfa

BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 27, 2015

Ταυτόχρονα, εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών αυξάνονται οι δυνάμεις ασφαλείας με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης, ενώ ολοένα και περισσότεροι διασώστες καταφτάνουν στις περιοχές της βόρειας Βρετανίας.

More troops being deployed to parts of England hit by «unprecedented» floods – UK PM says https://t.co/7oKyt7LDLspic.twitter.com/kErgRSSzFZ

BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 27, 2015

photos: daily mail

The post Καταστροφικές πλημμύρες στη βόρεια Βρετανία (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα