Πρώτο υπουργικό | Ο Μητσοτάκης θέτει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης

08:16 10/7/2019 - Πηγή: iPop

Στις 11 στη Βουλή συγκαλείται το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, αλλά και το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που έχει σκοπό να εφαρμόσει.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, όλοι οι υπουργοί θα παραλάβουν από έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Στους φακέλους θα περιγράφονται λεπτομερώς

οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο κι ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Ανάμεσα σ’ αυτά τα ασυμβίβαστα θα είναι η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και η απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο που θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- την ίδια στιγμή θα απαγορευθεί οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι κυβερνητικές πηγές τόνισαν ακόμα ότι οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ θα μειωθεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της Κυβέρνησης.

Πόσα είναι τα μέλη της Κυβέρνησης;

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελείται από 51 στελέχη, εκ των οποίων οι 21 είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Η νέα κυβέρνηση έχει 18 υπουργούς, που θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μαξίμου, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς.

Στο υπουργικό συμβούλιο υπάρχουν μόλις 5 γυναίκες, ενώ πολλά απ’ τα άτομα που επιλέχθηκαν για υπουργικές θέσεις έχουν εμπειρία πάνω στο αντικείμενο καθώς ήταν στο παρελθόν τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη παράδοση- παραλαβή των υπουργείων.

Photo: ©Aliki Eleftheriou

Το άρθρο Πρώτο υπουργικό | Ο Μητσοτάκης θέτει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα