Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. με αίτημα Χρυσοχοΐδη

07:53 10/7/2019 - Πηγή: iPop

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από αίτημα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του καθώς αυτό ζητήθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη. Έρχονται κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας (;). Γιατί ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και σε αυτήν δεν έδωσαν το παρών ο αρχηγός και υπαρχηγός.

Την

ίδια στιγμή, ο αρμόδιος πλέον Υπουργός είχε ζητήσει να του δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΕΛ.ΑΣ. και τις αρμοδιότητές του, ενώ ο ίδιος έχει θέσει ως στόχος όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί να βρίσκονται στους δρόμους.

Η πρώτη αντίδραση απ’ την Γεροβασίλη

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την προκάτοχο του κ. Χρυσοχοΐδη, την Όλα Γεροβασίλη που μίλησε για μια όχι και τόσο αντικειμενική αξιολόγηση….

Ολόκληρη η δήλωση της:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Δήλωση με αφορμή την εξώθηση σε παραίτηση του αρχηγού της @hellenicpolice https://t.co/ye3bJFUss0

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) July 9, 2019

Να σημειώσουμε πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το 2009 επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, τοποθετήθηκε ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ το Σεπτέμβριο 2010 ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου 2012 μέχρι τις 17 Μαΐου του 2012 διετέλεσε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τρεις μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της αντιτρομοκρατίας, καθώς επί υπουργίας του στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης (2002), μετέπειτα Προστασίας του Πολίτη (2010), εξαρθρώθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα, η 17 Νοέμβρη, ο ΕΛΑ και ο Επαναστατικός Αγώνας.

Την 8η Ιουλίου 2019, μετά την ανακοίνωση του ως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε την διαγραφή του.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το άρθρο Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. με αίτημα Χρυσοχοΐδη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα