Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – Χάλκινος ο Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία

14:46 25/8/2021 - Πηγή: iPop

Το πρώτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες κατέφθασε για την Ελλάδα με τον Πάνο Τριανταφύλλου να ανεβαίνει στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία. Ο αθλητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατακτά μετάλλιο στο άθλημα του καθώς στους αγώνες του Ρίο το 2016 είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή για τις νίκες που θα φέρουν οι παραολυμπιακοί

αθλητές μας.

Το χάλκινο μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου που έκανε την Ελλάδα περήφανη

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έκαναν την έναρξη τους στις 24 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτέμβρη. Ο Πάνος Τριανταφύλλου έκανε για ακόμα μια φορά περήφανη την Ελλάδα κατακτώντας ακόμη ένα μετάλλιο και το πρώτο για την χώρα μας και τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2021. Ο ίδιος δήλωσε για την νίκη του:

“Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορωνοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη”.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορεί να τελείωσαν αλλά μας δίδαξαν μαθήματα ζωής

ΕΡΑ

Ο Πάνος Τριανταφύλλου με τις αθλητικές του επιδώσεις και επιτυχίες αποτελεί έμπνευση για τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο. Παλιότερα, σε συνέντευξη του είχε μιλήσει για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία:

“Είναι δύσκολη η καθημερινότητα για έναν άνθρωπο με αναπηρία. Φτάνεις στο προορισμό σου και πρέπει να ψάξεις μια αναπηρική στάση στάθμευσης πρέπει να κατέβεις και δεν τη βρίσκεις διότι είναι κατειλημμένη από άλλους ασυνείδητους οδηγούς. Είναι δύσκολο όταν θες να ανέβεις με το αναπηρικό αμαξίδιο και πάλι δεν μπορείς επειδή κάποιος έχει παρκάρει σε μια ράμπα (…) Η πρόοδος που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια γίνεται με ρυθμούς χελώνας και αυτό γιατί δεν υπάρχει παιδεία πάνω στο τι σημαίνει αναπηρία. Πρέπει το παιδί από μικρή ηλικία να μαθαίνει τι σημαίνει αναπηρία. Πολλές φορές πηγαίνουμε με άλλους αθλητές στα σχολεία και μιλάμε γι’ αυτό το θέμα”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – Χάλκινος ο Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα