Πώς να ξαναζεστάνεις αυτές τις 5 τροφές χωρίς να χαλάσει η γεύση τους

19:17 24/8/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι μπαίνουμε συχνά στην διαδικασία να ξαναζεστάνουμε φαγητό που μας έχει μείνει. Αν και με μερικές τροφές αυτό γίνεται εύκολα χωρίς να υπάρχει μεγάλη διαφορά, ορισμένες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να μην αλλοιωθεί η γεύση τους. Εμείς θα σου δείξουμε πώς να ξαναζεστάνεις το φαγητό χωρίς να χαλάσει η γεύση του.

Το λάθος που κάνεις κι εσύ όταν ρίχνεις ελαιόλαδο στο φαγητό

Πώς να ξαναζεστάνεις το φαγητό χωρίς να χαλάσει η γεύση τουΑυγά

Το να ξαναζεστάνεις τα αυγά που έφτιαξες για πρωινό είναι κάτι που ένας μάγειρας δεν θα το πρότεινε. Ωστόσο εάν θες

να το κάνεις, οι ειδικοί της μαγειρικής έχουν την λύση. Εάν πρόκειται για scrubled eggs βάλε τα αυγά σε ένα σκεύος με ένα κουταλάκι γάλα. Βάλτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 20 έως 25 δευτερόλεπτα. Έπειτα, βγάλε τα αυγά και ανακάτεψε απαλά. Θα πάρουν μια πιο φρέσκια και ζουμερή όψη. Εάν μιλάμε για αυγά ποσέ, απλώς ζέστανε λίγο νερό και τοποθέτησε το κρύο αυτό μέσα. Σε δύο λεπτά θα είναι έτοιμο.

Πίτσα

Το πιο συνηθισμένο φαγητό που τρώμε και την επόμενη μέρα είναι η πίτσα. Ωστόσο, ήξερες ότι η πίτσα σου μπορεί να γίνει πάλι τραγανή με υπέροχα λιωμένο τυρί αν την ζεστάνεις στην φριτέζα; Τοποθέτησε την πίτσα σου στην φριτέζα και τηγάνισε για 8 – 10 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό.

5 πράγματα που πρέπει να έχει κάθε κουζίνα!

Μπριζόλα

Μια τέλεια ψημένη μπριζόλα πρέπει να είναι ζουμερή από μέσα και τραγανή απ’ έξω. Για να το πετύχεις αυτό με μια ξαναζεσταμένη μπριζόλα αρκεί να βάλεις το κρέας στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο βούτυρο και να ψήσεις δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Η μπριζόλα σου θα μοιάζει φρεσκοψημένη.

Ζυμαρικά

Τοποθέτησε τα κρύα ζυμαρικά σε ένα ζεστό τηγάνι. Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά, βάζοντας λίγο νερό κάθε φορά, σταδιακά καθώς ανακατεύεις. Πρόσθεσε όσο νερό χρειάζεται για να μειωθεί η σάλτσα, χωρίς να ξεπεράσεις το 1/3 φλ. Αφήνουμε να σιγοβράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, μέχρι τα ζυμαρικά και τα υλικά να είναι ζεστά.

Ρύζι

Ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθεί ξανά το μαγειρεμένο ρύζι και να διατηρηθεί η υφή του είναι με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων. Βάλε το ρύζι σε ένα μπολ και κάλυψε το με μια μεμβράνη τροφίμων ή ένα καπάκι για φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε η θερμότητα και η υγρασία να κυκλοφορούν στους κόκκους του ρυζιού. Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό, ανακάτεψε και στη συνέχεια βάλτο πάλι για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Οι κόκκοι ρυζιού θα επιστρέψουν στην αρχική τους υφή: αφράτοι και μαλακοί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να ξαναζεστάνεις αυτές τις 5 τροφές χωρίς να χαλάσει η γεύση τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα