Δοκιμάσαμε πρώτοι το Avant Garde, το καινούριο Wine Bar Restaurant στα Βόρεια Προάστια

19:00 19/12/2019 - Πηγή: iPop

Μια ολοκαίνουρια άφιξη έχουμε στα Βόρεια Προάστια, στον χώρο του παλιού «Pausa», τον οποίο πήραν ο Χάρης Μπαμπίλης και ο Άλκης Μέτσης και τον μεταμόρφωσαν σε ένα μοντέρνο wine bar restaurant. To Avant Garde στο Μαρούσι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνεις σ’ ένα εστιατόριο για να το κάνεις στέκι και αυτό ήταν που μας κέρδισε απ’ το πρώτο λεπτό που μπήκαμε στον χώρο.

Η minimal ατμόσφαιρα, ο ψηλοτάβανος χώρος, η μπάρα με τα cocktails και η γυάλινη

κάβα με τις 100 ετικέτες κρασιού είναι τα πρώτα πράγματα που παρατηρείς μόλις εισέρχεσαι στο Avant Garde στο Μαρούσι.

Τα κρασιά είναι απ’ τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα και σπάνιες συλλεκτικές φιάλες, ενώ πολλές ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι, για να μπορέσεις να γνωρίσεις ποικιλίες που θα ενισχύσουν τη γαστρονομική εμπειρία σου στο Avant Garde.

Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν από μερικές ημέρες, ένα βράδυ καθημερινής όπου υπήρχαν αρκετά τραπέζια με κόσμο που απολάμβανε με ικανοποίηση το φαγητό του, ενώ το ευγενέστατο προσωπικό μας καλωσόρισε και μας μετέφερε στο τραπέζι μας.

Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών, Χάρης Μπαμπίλης, μας εξηγεί πως η ιδέα για ένα wine bar restaurant με γαλλικές επιρροές ξεκίνησε απ’ το γεγονός ότι ο ίδιος είναι λάτρης της γαλλικής κουζίνας και είδε ότι στα Βόρεια Προάστια δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο.

«Δεν θέλουμε να είναι η πολύ βαριά γαλλική κουζίνα. Εμείς ακολουθούμε τις γαλλικές τεχνικές, χρησιμοποιούμε το sous vide για να αναδείξουμε το προϊόν, την πρώτη ύλη και τη γεύση», λέει ο Χάρης Μπαμπίλης, φανερά χαρούμενος, ενώ ξεκινάει να μιλάει για το μενού που φέρει την υπογραφή των chefs Πάρη Δελίδη (48 the restaurant ) και Γιάννη Λούτση (Αστέρας Βουλιαγμένης).

Φιλέτο τόνου

Στο Avant Garde δεν θα πας μόνο για φαγητό. Το φαγητό συνδυάζεται πάντα με το κρασί, ενώ η ατμόσφαιρα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις το βράδυ σου στο μπαρ, με ένα cocktail ή με το κρασί σου, ενώ ακούς τη μουσική που παίζει ο DJ.

«Το φαγητό συνδυάζεται μαζί με μουσική. Έχουμε δύο DJs που παίζουν κάθε μέρα και μετά το φαγητό παροτρύνουμε τον κοσμο να καθίσει στο μπαρ να απολαύσει το ποτό του ή να συνεχίσει το κρασί του», λέει ο Χάρης Μπαμπίλης, ενώ κάνουμε πρόποση με το κρασί μας και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το Avant Garde.

Το μενού του Avant Garde στο Μαρούσι

Πολλά απ΄τα πιάτα του μενού του Avant Garde είναι μαγειρεμένα με την τεχνική του SOUS VIDE.  Η μέθοδος SOUS VIDE είναι η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος μέσα σε υδατόλουτρο ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Η πρώτη ύλη που προορίζεται για μαγείρεμα τοποθετείται σε μια ειδική αεροστεγώς κλεισμένη πλαστική σακούλα κι ύστερα βυθίζεται στο υδατόλουτρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάλογα με την πρώτη ύλη. Το προϊόν μαγειρεύεται στον ζωμό του, συνεπώς οι βιταμίνες διατηρούνται και τα αρώματα μένουν μέσα στη σακούλα. Αυτός είναι και ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Η μέθοδος SOUS VIDE προσφέρει υψηλή γαστρονομία και γευστική απόλαυση!

«Είναι αρκετά παλιά τεχνική, απλά στην Ελλάδα έρχονται όλα πολύ αργά. Με το SOUS VIDE αναδεικνύεται περισσότερο η πρώτη ύλη και η γεύση. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Στις κουζίνες μαζικής παραγωγής είναι πιο δύσκολο γιατί πρέπει να έχεις προβλέψει από πριν το τι θα δώσεις», εξηγεί ο Χάρης Μπαμπίλης.

Κι ενώ ο συνιδιοκτήτης του Avant Garde μας μιλάει με ενθουσιασμό για το εστιατόριο, έρχεται το καλωσόρισμα, μια υπέροχη σούπα κολοκύθας με αφρό καρύδας.

Στη συνέχεια, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε μια σαλάτα με κινόα, γκότζι μπέρι, καραμελωμένα κάσιους, ψητά λαχανικά και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, η οποία μας άφησε μια τέλεια δροσερή επίγευση και μας προετοίμασε για το καρπάτσιο μοσχαριού, το οποίο είναι απ’ τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, ενώ η μαγιονέζα μαύρου σκόρδου στο πλάι έκανε τη διαφορά.

Ο κ. Μπαμπίλης μας προτείνει να δοκιμάσουμε μια σειρά από πιάτα, ενώ λέει ότι εκείνος ξεχωρίζει πολλά απ’ τα κρεατικά, όπως την ταλιάτα, την προβατίνα, η οποία υπάρχει και σε burger αλλά και σε φιλετίνια, αλλά και τα φιλετίνια μαύρου χοίρου, τα οποία εμείς επιλέξαμε να παραγγείλουμε με πουρέ καρότου και ο συνδυασμός ήταν εξαιρετικός. Τις καλύτερες εντυπώσεις μας άφησε και η ταλιάτα με ψητά λαχανικά.

Ταλιάτα με ψητά λαχανικά

Φιλετίνα μαύρου χοίρου μαριναρισμένα με μπαχαρικά και βότανα συνοδευμένα από πουρέ καρότου και σάλτσα μανιταριών

Τα burger τα οποία έχουν ξεχωριστή θέση στο μενού του Avant Garde

Όλες οι πρώτες ύλες στο Avant Garde είναι υψηλής ποιότητας, ενώ οι περισσότερες είναι ελληνικές, όπως κάποια κρέατα, το κοτόπουλο, όλα τα θαλασσινά και τα λαχανικά, ενώ το μοσχάρι εισάγεται από χώρες που έχουν παράδοση σ’ αυτό το είδος κρέατος, όπως η Γαλλία.

Το βράδυ μας στο Avant Garde δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει με επιδόρπιο. Επιλέξαμε το σουφλέ σοκολάτας με VALRHONA και παγωτό μαστίχα, ενώ υποσχεθήκαμε πως στην επόμενη επίσκεψή μας θα δοκιμάσουμε τα σου με κρέμα πατισερί και σως σοκολάτας.

Αν ανυπομονείς και εσύ να δοκιμάσεις το μενού του Avant Garde, μπορείς να το συνδυάσεις με τη χριστουγεννιάτικη ή πρωτοχρονιάτικη έξοδό σου, αφού οι σεφ έχουν ετοιμάσει δύο ολοκληρωμένα γιορτινά μενού μαζί με κρασί και σε περιμένουν να τα απολαύσεις!

Info!

Avant Garde

Αγίου Κωνσταντίνου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι

Τηλέφωνο: 21 0618 0533

Facebook

Instagram

Το άρθρο Δοκιμάσαμε πρώτοι το Avant Garde, το καινούριο Wine Bar Restaurant στα Βόρεια Προάστια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα