Προστάτευσε το παιδί σου από τις κακές παρέες

20:00 9/10/2014 - Πηγή: iPop

Το αιώνιο πρόβλημα των γονιών είναι να μη μπλέξει το παιδί τους με κακές παρέες. Αυτό το άγχος διαρκεί μια ολόκληρη ζωή αλλά συνήθως γίνεται πιο έντονο στην περίοδο της εφηβείας τότε δηλαδή που τα παιδιά είναι πιο επιρρεπείς στο μπλέξουν με κακές παρέες και να αρχίσουν συνήθειες που θα έχουν αντίκτυπο στην μετέπειτα ζωή τους.

Πώς μπορείς να προστατεύσεις το παιδί από τις κακές παρέες;Άνοιξε το σπίτι σου στους φίλους του: Ακόμα και αν θεωρείς ότι οι επιλογή που έχει κάνει το παιδί σου σε φίλους δεν είναι σωστή μην τους διώχνεις. Επέτρεψε του να τους φέρει σπίτι γιατί έτσι η κατάσταση θα είναι
ελεγχόμενη από εσένα.Μην επιτίθεσαι ποτέ στις κακές παρέες: Όσο και να μη θες να το αποδεχτείς οι φίλοι έχουν επίδραση στο παιδί σου και το τελευταίο που θέλεις είναι να γίνουν εχθροί σου.Συμβουλέψου και άλλους ενήλικους: Καλό θα ήταν να μην είσαι προκατειλημμένος- ή και να μην αντιδράς αρνητικά αν δεν επιβεβαιώσεις ότι όσα λες ισχύουν. Μίλησε με άτομα που θεωρείς «δικά» σου και συμβουλέψου τα. Πάντα ένας τρίτος βλέπει πιο καθαρά τα πράγματα από όσους τα ζουν και βρίσκονται μέσα στην ένταση.Τόνωσε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σου: Μπορεί οι λάθος επιλογές του παιδιού σου να έχουν να κάνουν με τη χαμένη αυτοπεποίθησή του. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να του δείξεις ότι αξίζει, να του τονώσεις το ηθικό, να το κάνεις να πιστέψει στον εαυτό του και να μην ψάχνει από αλλού βοήθεια.

The post Προστάτευσε το παιδί σου από τις κακές παρέες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα