Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη

17:01 9/10/2014 - Πηγή: iPop

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται και λαμβάνει χώρα παράλληλα σε πολλούς διαφορετικούς χώρους. Δημόσια τέχνη σημαίνει street art, graffiti, αλλά και άλλες μορφές τέχνης εκτός καθιερωμένου πλαισίου με urban χαρακτήρα και σύγχρονα στοιχεία. Το Φεστιβάλ έχει θέμα την Πολυμορφία και πώς αυτή εκφράζεται μέσα στην πολυσυλλεκτική Αθήνα.

Το

Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων, γίνεται και στο Μουσείο Μπενάκη. Είναι δύο οι εκθέσεις που πρέπει να δεις εφόσον το επισκεφτείς: Like New! και More or Less. Οι ομαδικές εκθέσεις γίνονται σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή.

Like New!

Συμμετέχουν οι:

Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Βασίλης Μαρκοσιάν, Aργύρης Σαρασλανίδης & Simoni Fontana, Cacao Rocks, Franco Fasoli (AR) και Anthony Lister (AU), με νέα έργα τους.
Τι μπορεί να εκληφθεί ορθά ως «καινούριο»; Ποια αντικείμενα επιλέγουμε να μας περιβάλλουν;

Οι πέντε εικαστικοί και το καλλιτεχνικό δίδυμo έχουν καθιερώσει την παρουσία τους στον δημόσιο χώρο και δημιουργούν έργα τα οποία εμπεριέχουν στοιχεία που μας είναι γνώριμα από καλλιτεχνικά ρεύματα που καθιερώθηκαν στις αρχές του εικοστού αιώνα, όπως ο κυβισμός, ο σουρεαλισμός και η αφηρημένη τέχνη.

More or Less

Συμμετέχουν οι:

Greg Papagrigoriou, Πάρις Κούτσικος, D!, SNRS, L’Atlas (FR) και John Fekner (US), με νέα έργα τους.
Άλλοτε λιτές και ενίοτε πλούσιες τυπογραφικές συνθέσεις, που παραπέμπουν σε χειροποίητες επιγραφές, σε τυπογραφικές φόρμες με graffiti καταβολές καθώς και σε καλλιγραφία με επιρροές από τη Μέση Ανατολή. Μέσα από την αντίθεση των έργων, η έκθεση θέτει ερωτήματα που αφορούν την ανάγνωσή τους από τον θεατή.

Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη

Έως 26/10/2014

Μουσείο Μπενάκη

Κτήριο Οδού Πειραιώς

Δες όλο το πρόγραμμα στο http://publicartfestival.gr/

The post Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα