Προσπάθεια για επανένωση της οικογένεια του Ραμί- Η μητέρα του κατέθεσε αίτημα

18:49 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Με τον 11χρονο Ραμί να βρίσκεται στη Γερμανία, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο και έχοντας άμεση ανάγκη για μεταμόσχευση μυελού των οστών, η μητέρα του κατέθεσε την Δευτέρα αίτημα για επανένωση της οικογένειας.

Η μητέρα, λοιπόν, του μικρού αγοριού κατάθεσε το αίτημα για οικογενειακή επανένωση στην Υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να μπορέσει η ίδια και τα άλλα τρία παιδιά της να μεταβούν στη Γερμανία. Σημειώνεται πως τα αδέρφια είναι πιθανοί δότες γι’ αυτό και η επανένωση της οικογένειας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η κ. Μπαμπουλί, μητέρα του Ραμί, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι ο γιος

της διαγνώσθηκε με καρκίνο στα 6 του χρόνια και ακολουθούσε θεραπεία στη Συρία, την οποία και διέκοψε όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.

«Δεν μπορούσα πλέον να τον πηγαίνω στο νοσοκομείο και έτσι αποφάσισα να τον πάω στο Λίβανο όπου συνέχισε την θεραπεία του για άλλους 7 μήνες. Το υψηλό όμως κόστος μας ανάγκασε να φύγουμε οικογενειακώς για την Τουρκία και εκεί ο Ραμί νοσηλεύτηκε για 3 μήνες ώσπου ο γιατρός του τον έστειλε, με δικά του έξοδα, μαζί με τον πατέρα του, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μονάχου όπου βρίσκεται και τους τελευταίους 4 μήνες».

Στις 22 Φεβρουαρίου η κ. Μπαμπουλί έφθασε στην Ελλάδα με βάρκα από την Τουρκία μαζί με τα άλλα τρία παιδιά και τον ανιψιό της. Η ίδια αναφέρει: «Μείναμε σε σκηνή στον καταυλισμό επί 18 μέρες και όταν είδα ότι δεν πρόκειται να ανοίξει η ουδέτερη ζώνη, απευθύνθηκα στην οργάνωση «Άρσις» και τους μίλησα για το γιο μου με αποτέλεσμα να μας μεταφέρουν για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη και να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης».

Μέχρι να εξεταστεί το αίτημα, η μητέρα με τα παιδιά θα φιλοξενούνται στο «Άρσις».

The post Προσπάθεια για επανένωση της οικογένεια του Ραμί- Η μητέρα του κατέθεσε αίτημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα