WSJ: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία «πλήττουν» τον τουρισμό

18:42 21/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Mειωμένες κατά 40% εμφανίζονται οι κρατήσεις σε σύγκριση με πέρυσι και τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σύμφωνα με στοιχεία του τουριστικού κλάδου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η σειρά των τρομοκρατικών επιθέσεων, για τις οποίες υπεύθυνοι θεωρήθηκαν το Ισλαμικό Κράτος ή Κούρδοι μαχητές, καθώς και η διπλωματική διαμάχη με τη Ρωσία,είναι οι παράγοντες που πλήττουν την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας.

Οι αρχές έχουν προσπαθήσει να τονώσουν τον κλάδο, όπου τους τελευταίους μήνες σχεδόν 2.000 τουριστικές

μονάδες έχουν διατεθεί διαδικτυακά προς πώληση. Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για τη χορήγηση 543 εκατ. λιρών (190 εκατ. δολαρίων) σε άμεσες επιδοτήσεις και αναδιαρθρώσεις χρεών ενώ είπε ότι θα παράσχει πιστωτικές εγγυήσεις σε εγχώριους τουριστικούς πράκτορες και θα επιδοτεί συγκεκριμένες πτήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς ομίλους, έπονται μεγαλύτερες δυσκολίες. Ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδίων παγκοσμίως, είπαν ότι οι θερινές τους κρατήσεις για την Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα