Προσέχουμε και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική

18:30 29/9/2020 - Πηγή: iPop

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, «τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα, αλλά μπορεί να γίνουν και χειρότερα». Προσέχουμε, τηρούμε τους κανόνες και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Τα κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν τόσο πολύ που πλέον μιλάμε για νέο ρεκόρ.

Επίκεντρο του Covid-19 παραμένει η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, με 240 νέα κρούσματα από τα 416 που ανακοίνωσε

σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στην τακτική ενημέρωση, τόνισε πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αν τηρούνται τα υπάρχοντα.

Δεν είναι κανένας άτρωτος στον ιό. Όσοι το πιστεύουν, θέτουν σε κίνδυνο τους γονείς και τους παππούδες τους. Πρέπει να προσαρμόσουμε τις ζωές μας στην νέα αυτή κατάσταση, για όσο χρειαστεί.

Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ένα: Να προσέχουμε εμάς και τους γύρω μας, να τηρούμε τις συστάσεις των ειδικών, να ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής, να φοράμε τη μάσκα μας και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, καθώς η πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή υποφέρει απ’ τα περισσότερα κρούσματα.

Θα ζούμε με τον ιό μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Η ενημέρωση στις 29/9/2020 και τα κρούσματα στην Αττική:

Σήμερα ανακοινώθηκαν 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. Τα 240 εντοπίζονται στην Αττική.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Προσέχουμε και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα