Πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο όταν κάνεις παιδί!

16:02 23/3/2020 - Πηγή: iPop

Όταν γίνεσαι γονιός, καταλαβαίνεις πως αυτό το μικρό πλασματάκι, το δημιούργημά σου, θα ζήσει μέσα από τη φροντίδα που θα του παρέχεις. Η ζωή σου αλλάζει ριζικά από τη μια στιγμή στην άλλη και χρησιμοποιείς όλη σου την ενέργεια για να μεγαλώσεις το παιδί σου με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματα που καταλαβαίνουν οι γονείς!

Ναι, υπάρχουν πράγματα που καταλαβαίνουν οι γονείς. Μόνο οι γονείς. Από τη στιγμή που γεννιέται το παιδί, όλη η ζωή αλλάζει. Και ξέρεις ότι αλλάζει για πάντα. Αλλάζεις εσύ, αλλάζει ο κόσμος σου.

Πράγματα που καταλαβαίνουν οι γονείςΝιώθεις
μια υπερβολική αγάπη για το παιδί σου

Όχι, δεν σου συμβαίνει με το που αντικρίζεις το παιδί σου για πρώτη φορά. Σου συμβαίνει σταδιακά, καθώς περνούν οι μέρες.

Και νιώθεις πως η αγάπη που έχεις για το παιδί σου σε ξεπερνά. Νιώθεις ότι έχεις τη δύναμη με την αγάπη σου να κάνεις τα πάντα για το παιδί σου. Να αφιερώσεις όλη τη ζωή σου σε αυτό. Νιώθεις ολοκληρωμένος και τα μάτια σου γεμίζουν με δάκρυα.

Ξεχνάς τι είναι ένας καλός βραδινός ύπνος

Ειδικά τα πρώτα χρόνια, οι γονείς ξεχνούν τι είναι ο ύπνος. Ο καλός, ο βαθύς, ο ποιοτικός. Χωρίς να τρέχεις με τον παραμικρό θόρυβο, να τρομάζεις με όλους τους ήχους και να ρίχνεις διαρκώς κλεφτές ματιές στο παιδί σου.

Αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός ακόμη και σε δημόσιο χώρο

Υπάρχει ένα συνεχές debate για τον θηλασμό σε δημόσιο χώρο, με ορισμένες χώρες να το προστατεύουν με τον νόμο, ενώ πολλές γυναίκες ντρέπονται να το κάνουν.

Αλλά όταν γίνεσαι γονιός, αυτή η πράξη σου φαίνεται τόσο φυσιολογική και όμορφη που όλα τα άλλα είναι ασήμαντα: απλά θηλάζεις το παιδί σου όποτε κι αν το θελήσει, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε.

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι “τεμπέληδες” γονείς μεγαλώνουν καλύτερα παιδιά

Έχεις κακό feeling μετά από 2 λεπτά ησυχίας

Αυτό μπορεί να σου ακούγεται οικείο, ειδικά αν έχεις δύο ή περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι πολύ δημιουργικά και βρίσκουν όλους τους πιθανούς τρόπους να καταστρέψουν κάτι, ακόμη κι αν δεν κάνουν καθόλου φασαρία.

Γι΄αυτό όταν τα αφήνεις για λίγο μόνα τους και είναι ήσυχα έστω και για δύο λεπτά… ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Ποιος τοίχος θα την πληρώσει πάλι; Πάνω σε ποιο έπιπλο ζωγραφίζουν;

Μιλάς διαρκώς για το παιδί σου

Οι γονείς μιλούν για τα παιδιά τους ασταμάτητα. Για τα πάντα. Για την πρώτη λέξη, το πρώτο μπάνιο, ένα αστείο περιστατικό, ένα εντελώς ασήμαντο πράγμα που κάνει το παιδί σου αλλά για σένα είναι τα πάντα.

Μοιράζεσαι τα πάντα με τους γύρω σου κι απλά δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς για αυτό!

Εκτιμάς περισσότερο τους δικούς σου γονείς

Όλοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας στη σχέση με τους γονείς μας. Αλλά  όταν γίνεσαι γονιός, βλέπεις τις καταστάσεις από άλλη οπτική γωνιά. Από αυτή του γονιού!

Το να είσαι γονέας δεν είναι εύκολο, αλλά οι μαμάδες και οι μπαμπάδες κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Μπορεί να έχουν κάνει λάθη στη διαδρομή αλλά μην ξεχνάς ποτέ να εκτιμάς τους γονείς σου για όλα όσα έχουν κάνει για σένα. Με τα λάθη και τις παραξενιές τους!

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 πιο σημαντικές συμβουλές για γονείς

Το άρθρο Πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο όταν κάνεις παιδί! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα