Η άσκηση 30 δευτερολέπτων… για σένα που δουλεύεις απ’ το σπίτι!

12:39 23/3/2020 - Πηγή: iPop

Αν δεν έχεις δουλέψει ποτέ πριν από το σπίτι, τότε σίγουρα είναι ένα challenge. Οι διατάσεις στο σπίτι που πρέπει να κάνεις είναι αρκετές, ειδικά αν δεν έχεις τη σωστή κι άνετη καρέκλα ή το σωστό γραφείο. 

Κι αν εργάζεσαι από το σπίτι χωρίς να έχεις το πιο άνετο γραφείο, τότε μπορεί να κάθεσαι στον καναπέ ή στο κρεβάτι με το laptop για αρκετές ώρες κι αυτό να καταλήγει τελικά σε πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη.

Τι μπορεί να σε βοηθήσει; Οι διατάσεις

στο σπίτι! Και ειδικά μια συγκεκριμένη άσκηση που πρέπει να κάνεις κάθε λίγο. Ο χειροπράκτωρ Chris Cooper, στο TikTok έδειξε την διάταση δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη στάση σώματός σου, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Κάθεσαι σε μια καρέκλα/έναν καναπέ ανοίγεις τις παλάμες προς τα έξω  και προς τα πάνω και τεντώνεις το στήθος προς τα έξω. Απλώνεις τα χέρια σου προς τα πλάγια, ρίχνεις τους ώμους προς τα πίσω ώστε οι ωμοπλάτες να πιέζονται μαζί. Την ίδια στιγμή τραβάς το κεφάλι προς τα πίσω και μένεις για 15-30 δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση.

@cascade.chiroEveryone needs this. ##posturecheck ##posture ##health ##healthy ##piday

original sound – cascade.chiro

Το νιώθεις;

Θα πρέπει να νιώθεις τους μυς, να νιώθεις την ανακούφιση και το πώς φεύγει η ένταση από πάνω σου.

Αν δουλεύεις απ’ το σπίτι με τις πιτζάμες, σταμάτα να το κάνεις!

Άλλες διατάσεις στο σπίτι που μπορείς να κάνεις

Για τον αυχένα

Το να κοιτάς διαρκώς τον υπολογιστή όλη την ημέρα κι αν η στάση σου σώματός σου δεν είναι σωστή, τότε θα νιώσεις τον πόνο στον αυχένα. Κι εκτός από το πιάσιμο ίσως σου προκληθεί ακόμη και πονοκέφαλος.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κινείς τον λαιμό σου και τον αυχένα σου κάθε λίγο και λιγάκι, ώστε να είναι πιο ευλύγιστος και να μην παραμένει στην ίδια θέση για αρκετή ώρα.

Γύρνα το κεφάλι σου προς τα μπροστά όσο μπορείς και ύστερα προς τα αριστερά και τα δεξιά. Κάνε 3 με 5 κύκλους κάθε φορά.

unsplash/Christiann Koepke

Για τη σπονδυλική στήλη

Μεγάλη προσοχή απαιτείται και με την σπονδυλική σου στήλη. Η σπονδυλική στήλη είναι φτιαγμένη από ξεχωριστούς σπονδύλους. Κι αν κάθεσαι όλη μέρα σε μια καρέκλα και δεν κινείς την σπονδυλική σου στήλη ή δεν έχεις τη σωστή στάση σώματος, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Αν κάθεσαι σε μια καρέκλα, γύρνα τους ώμους και πιάσε την κορυφή της καρέκλας με τα χέρια σου. Τράβηξε τους ώμους όσο μπορείς χωρίς να μετακινήσεις τους γοφούς. Μείνε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα κι επέστρεψε στην αρχική σου θέση. Κάνε το ίδιο από την άλλη μεριά.

Μην ξεχνιέσαι και μένεις 8 ώρες ακίνητος σε μια καρέκλα. Είναι σημαντικό να σηκώνεσαι και να κάνεις ορισμένες διατάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Work from home: Πώς να την παλέψεις & να τηρήσεις το ωράριο

Το άρθρο Η άσκηση 30 δευτερολέπτων… για σένα που δουλεύεις απ’ το σπίτι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα