Πώς μας έχει επηρεάσει η απομόνωση χωρίς να το καταλάβουμε; Μια έρευνα απαντά!

11:48 23/3/2020 - Πηγή: iPop

Ο άνθρωπος χωρίς τον άνθρωπο δεν μπορεί. Ωστόσο, είναι απαραίτητο -πλέον και υποχρεωτικό για την Ελλάδα- να μένουμε μέσα και να βγαίνουμε μόνο αν είναι ζωτικής σημασίας ή για να πηγαίνουμε στη δουλειά μας. Πώς μας έχει επηρεάσει η απομόνωση σύμφωνα με έρευνα;

Πώς μας έχει επηρεάσει η απομόνωση; Τι μπορεί να κάνουμε τώρα που δεν κάναμε παλιά; Μια έρευνα σε 2.000 ενήλικες βρήκε ότι το 64% πιστεύει πως η απειλή του κορονοϊού έχει φέρει τις γειτονιές πιο κοντά με πολλούς τρόπους.

Πολλοί κάνουν ευγενικές πράξεις που δεν έκαναν προηγουμένως, με τους 3 στους 10 να επικοινωνούν

με τους συγγενείς τους που είναι σε μεγάλη ηλικία και το 23% να επικοινωνεί με έναν γείτονα που είναι σε ευάλωτη θέση ώστε να τον βοηθήσει.

Παράλληλα,  πολλοί είναι αυτοί που προσφέρθηκαν να πάνε για ψώνια και για τα απαραίτητα για έναν συγγενή τους ή έναν γείτονα που δεν μπορεί να βγει από το σπίτι.

Άλλοι κάνουν δωρεές (13%), ορισμένοι συμμετέχουν εθελοντικά σε ομάδες που έχουν ανάγκη (10%) ή αγοράζουν από τη μικρή, τοπική επιχείρηση και όχι από μεγάλες αλυσίδες (28%).

Η μελέτη απ’ το ChannelMum.com, αποκάλυψε επίσης ότι περισσότεροι από 4 στους 10 δημιούργησαν μια ομάδα βοήθειας για όσους βρίσκονται κοντά, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν εξαιτίας της ηλικίας ή επειδή είναι ευάλωτοι. Ένα κύμα αγάπης, ευγένειας κι ανθρωπιάς; Ναι!

Οι άνθρωποι βάζουν στην άκρη την πολιτική και όσα τους “χωρίζουν” για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Και κάπως έτσι, κάνουμε τις εβδομάδες λιγάκι πιο εύκολες και υποφερτές.

5+1 ιδέες για να περάσεις τον χρόνο στο σπίτι ευχάριστα!

Εκτός από την κοινότητα, πολλοί ανέφεραν πως ήρθαν πιο κοντά με τον σύντροφό τους, καθώς με την απομόνωση πέρασαν περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί.

Τα δύο τρίτα αυτών που μένουν με τον σύντροφό τους περνούν περισσότερο χρόνο με το άλλο τους μισό, λόγω της απομόνωσης και της εργασίας από το σπίτι. Μάλιστα, το 49% θεωρεί πως αυτό θα τους φέρει πιο κοντά μακροπρόθεσμα, ενώ αρκετοί πιστεύουν πως θα κάνουν και παιδί!

Περίπου 4 στους 10 θεωρεί πως το να είναι “κολλημένοι” στο σπίτι με τον σύντροφό τους θα έχει θετική επίδραση στη σχέση τους και τα ραντεβού τους πια γίνονται στο σπίτι για να κρατήσουν την σπίθα αναμμένη.

Το να βλέπεις ταινίες μαζί με τον σύντροφό σου θεωρείται ο πιο δημοφιλής τρόπος για να περάσεις την ώρα μαζί του στο σπίτι, όπως και το να μαγειρέψετε, να πιείτε μερικά ποτά και να κάνετε μια όμορφη συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

5 λόγοι για να εκτιμήσεις το #μένουμε_σπίτι!

Photos: Pexels

Το άρθρο Πώς μας έχει επηρεάσει η απομόνωση χωρίς να το καταλάβουμε; Μια έρευνα απαντά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα