Πότε θα σταματήσετε να μας σκοτώνετε ενώ μας “αγαπάτε”;

19:01 19/7/2021 - Πηγή: iPop

Άλλη μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τον σύντροφό της, ο οποίος μεταξύ άλλων την αγαπούσε. Άλλη μια γυναικοκτονία στην Ελλάδα πιθανότατα δε θα μας διδάξει τίποτα, πάλι. Φωνάζουμε, πονάμε, κλαίμε, μας ακούτε; Ή απλά μας σκοτώνετε; Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ήταν Παρασκευή όταν γύρισα και κοίταξα τον σύντροφό μου, όντες ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, και είπα πόσο τυχερή είμαι που τον έχω και τον ξέρω τόσο καλά. Θα ‘ταν Παρασκευή όταν η Καρολάιν και η Γαρυφαλλιά σκέφτηκαν το ίδιο για τους συντρόφους τους κι έπειτα βρέθηκαν νεκρές.

Τύχη για μένα και ατυχία για εκείνες; Μάλλον θα το έλεγα ψυχικό πρόβλημα των συντρόφων τους κι όχι ατυχία δική τους.

Ξέρεις κάτι; Μιλάμε για μια ακόμη γυναικοκτονία στην Ελλάδα, αυτή της Γαρυφαλλιάς, λίγες μέρες μετά της Καρολάιν, βλέποντας ότι οι άνθρωποι οδηγούνται όλο και πιο πολύ στη διαστροφή, στην ψυχική απάθεια, στο έγκλημα. Σκοτώνουν χωρίς καμία συναίσθηση. Σκοτώνουν γιατί “ήταν η κακιά στιγμή” και “χάλασε η φάση” γιατί τσακώθηκαν, γιατί πήραν λάθος δρόμο.

Από πότε το “χάλασε η φάση” αποτελεί αιτία γυναικοκτονίας;

Στην αρχή όλα είναι όμορφα, ειδυλλιακά, ξεχωριστά. Είναι ο ένας και μοναδικός, που σε αγαπάει, σε προσέχει, σου μιλάει γλυκά και σου προτείνει να μείνετε μαζί, να ταξιδέψετε, να κάνετε οικογένεια και παιδιά.

Μετά, όμως, είναι ο βιαστής σου, ο κακοποιός σου, ο δολοφόνος σου, αυτός που σε χτυπάει στην αρχή απαλά και μετά όλο και πιο δυνατά με τους μώλωπες να είναι εμφανείς στο σώμα σου. Μετά είναι αυτός που σε σκοτώνει στο όνομα της αγάπης, που σε σπρώχνει στον γκρεμό, που σκηνοθετεί στην εντέλεια τον θάνατό σου. Αλλά είναι αργά για να το πάρεις χαμπάρι και να ξεφύγεις απ’ αυτόν… Ή μήπως όχι;

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Pexels

Μην μπερδεύεσαι. Είναι ο ίδιος άνθρωπος. Αυτός που σε αγαπούσε και σου έταζε τον ουρανό με τ’ άστρα και αυτός που τώρα δεν ακούει το όχι σου είναι το ίδιο πρόσωπο. Και ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να φτάσει. Εσύ σίγουρα ξέρεις με ποιον κοιμάσαι τα βράδια;

Ποτέ δεν είναι έγκλημα αγάπης. Η αγάπη δεν εγκληματεί

Ξαπλώνω και πάλι στο κρεβάτι και δεν είναι εκεί αυτός που εμπιστευόμουν και αναρωτιέμαι αν ο επόμενος θα είναι αυτός που πραγματικά μου αξίζει ή αυτός που περιγράφω παραπάνω. Το ίδιο σκέφτομαι και για σένα και για κάθε γυναίκα εκεί έξω.

Pexels

Ας μην αφήσουμε άλλη μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα να είναι η αιτία που θα μας κάνει να ξυπνήσουμε.

Σταματήστε να σκοτώνετε τις ζωές μας, τις ψυχές μας, την αγάπη μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε θα σταματήσετε να μας σκοτώνετε ενώ μας “αγαπάτε”; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα