Εύκολη συνταγή για πικάντικο κοτόπουλο Arrabbiata

17:22 19/7/2021 - Πηγή: iPop

Εάν θες να βρεις έναν εναλλακτικό και νόστιμο τρόπο να μαγειρέψεις το κοτόπουλο σου έχουμε την λύση. Η συνταγή για κοτόπουλο Arrabbiata είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη λύση για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Arrabbiata

ονομάζεται η ιταλική κόκκινη σάλτσα η οποία συνήθως συνοδεύει τα ζυμαρικά. Στα ιταλικά arrabiata σημαίνει κυριολεκτικά “θυμωμένος” και η ονομασία προέρχεται εξαιτίας της καυτερής αίσθησης που σου αφήνει η σάλτσα. Ταυτόχρονα, εκτός από τις πένες αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό και για το κοτόπουλο.

Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με σάλτσα mango

Συνταγή για κοτόπουλο Arrabbiata: Υλικά1 κουταλιά της σούπας λάδι4 μπούτια κοτόπουλου (με το δέρμα)1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες1 κόκκινη πιπεριά, αποξηραμένη και κομμένη σε φέτες1 κουταλιά της σούπας τσίλι2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου200 ml λευκό κρασί800γρ. τοματίνια3 κλαδάκια ρίγανης για σερβίρισμα150ml ζωμό κοτόπουλου200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι1 πρέζα ζάχαρη300g ζυμαρικάΠώς να φτιάξεις κοτόπουλο ArrabiataΖεσταίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω, για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το πιπέρι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και μετά σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου το υγρό μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το ζωμό, το σπανάκι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Προσθέτουμε την επιπλέον ρίγανη στο κοτόπουλο και σερβίρετε με τα ζυμαρικά. Το γεύμα μας είναι έτοιμο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Εύκολη συνταγή για πικάντικο κοτόπουλο Arrabbiata εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα