Body Positivity 101: Πώς να αγαπήσεις το σώμα σου και 3 celebrities που σε ενθαρρύνουν να το κάνεις

13:46 19/7/2021 - Πηγή: iPop

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πάντα ένα χαρούμενο και θετικό περιβάλλον. Ενώ οι celebrities και οι influencers απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του να έχουν τους περισσότερους ακόλουθους και ό,τι αυτό προσφέρει, είναι επίσης αυτοί που βρίσκονται συχνά στο προσκήνιο και δέχονται βάναυση κριτική, όχι μονο για το τι κάνουν μα και για το πώς μοιάζουν. Η πίεση για τους celebrities είναι τεράστια και συχνά δε το βλέπουμε. Όντες διάσημοι, ο κόσμος κατά καποιο τρόπο απαιτεί και προσδοκει να είναι πάντα στην εντέλεια και να αντιπροσωπεύουν τα ιδανικά πρότυπα ομορφιάς. Η πραγματικότητα

είναι όμως ότι και εκεινοι είναι απλοί άνθρωποι, όπως όλοι μας. Έχουν “ατέλειες” και ανασφάλειες και πρέπει να τις αντιμετωπίζουν μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Δες παρακάτω τι έχουν δηλώσει οι αγαπημένοι μας celebrities για το body positivity.

Η συνεχές πίεση και κατάκριση, τους οδηγεί πολλές φορές στο να ανεβάζουν μη ρεαλιστικές φωτογραφίες, πειραγμένες με φίλτρα ομορφιάςς και photoshop θέτοντας ένα τοξικό πρότυπο ομορφιάς, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα κακόβουλα σχόλια για την εξωτερική τους εμφάνιση. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και μερικές διασημότητες που αγκαλιάζουν το σώμα τους με όλα τους τα “ελαττώματα” και ενθαρρύνουν τους άλλους να το κάνουν, περνώντας ένα όμορφο μήνυμα για την αποδοχή του σώματός μας. Τα post εκείνων των celebrities για το body positivity, προβάλλουν την αφιλτράριστη και ανθρώπινη ομορφιά του κάθε σώματος και δείχουν ότι το πλασματικό τέλειο δεν υπάρχει πουθενά.  

1. Camilla Cabello

Η Camila Cabello επιτίθεται σε αυτούς που κάνουν body shaming και την θαυμάζουμε για το όμορφο μήνυμα που περνάει.

Η 24χρονη τραγουδίστρια και τρεις φορές υποψήφια για Grammy Award, πήρε ένα λεπτό για να τιμήσει το σώμα της την Παρασκευή καθώς δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok αφού πήγε για ένα τρέξιμο. “Λατρεύω το σώμα μου”, έγραψε στη λεζάντα.  “Έτρεχα στο πάρκο προσπαθώντας να είμαι σε φόρμα για να κρατήσω το σώμα μου υγιές”, ξεκίνησε να λεει η Cabello στο βίντεο, “Και φοράω μια μπλούζα που δείχνει την κοιλιά μου και δεν προσπάθησα να την κρύψω.” 

Στο βίντεο δείχνει το στομάχι της που δεν καλύπτεται από κάποιο ρούχο, φορώντας ένα μαύρο αθλητικό σουτιέν και κολάν. Όσο έτρεχα δεν έδωσα προσοχή στο να καλύπτω το στομάχι μου και μου έκανε κακή εντύπωση που το σκεφτόμουν. “Αλλά τότε θυμήθηκα ότι το να είσαι σε πόλεμο με το σώμα σου είναι τόσο ξεπερασμένο.”

«Είμαι ευγνώμων για αυτό το σώμα που με αφήνει να κάνω ό, τι πρέπει να κάνω», κατέληξε. «Είμαστε πραγματικές γυναίκες με καμπύλες και κυτταρίτιδα και ραγάδες και λίπος».

@camilacabello

i luv my body

original sound – Camila Cabello 2. Selena Gomez

Η Selena Gomez το πήγε ένα βήμα παραπέρα και με αφορμή τα προβλήματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς, έκανε ένα συγκινητικό post μιλώντας για το πώς έχει αποδεχθεί τις ουλές της και υπενθύμισε σε όλες τις γυναίκες ότι όλα τα σώματα είναι όμορφα.  

View this post on Instagram

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

“Όταν έκανα μεταμόσχευση νεφρού, θυμάμαι ότι μου ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να δείξω την ουλή μου. Δεν ήθελα να είναι σε φωτογραφίες, οπότε φορούσα πράγματα που θα την κάλυπταν. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, αισθάνομαι σίγουρη για το ποια είμαι και για το τι έχω περάσει … και είμαι περήφανη γι ‘αυτό. T – Συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε για τις γυναίκες, ξεκινώντας το @lamariette του οποίου το μήνυμα είναι ακριβώς αυτό … όλα τα σώματα είναι όμορφα.” έγραψε η πασίγνωστη star.

3. Sara Sampaio

Το πασίγνωστο μοντέλο της Victoria’s Secret ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει πως ακόμα και το δικό της σώμα φαίνεται διαφορετικό και μας αποδεικνύει ότι οι πόζες και οι φωτογραφίες στα social media δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

View this post on Instagram

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio)

Το σώμα σου είναι τέλειο γιατί είναι μοναδικό. Το ιδανικό σώμα δεν υπάρχει, αλλά το μόνο που το πλησιάζει είναι το δικό σου τέλειο, με όλες σου τις ατέλειες.

Οι Άγγελοι της Victoria’s Secret έπεσαν απ’ τον θρόνο τους! Η νέα αρχή του brand σπάει κάθε στερεότυπο ομορφιάς

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Body Positivity 101: Πώς να αγαπήσεις το σώμα σου και 3 celebrities που σε ενθαρρύνουν να το κάνεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα