Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

12:56 19/7/2021 - Πηγή: iPop

Την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την υπουργό, τα εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της επιστροφής στην κανονικότητα αφού η επιθυμία όλων είναι να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες από τον Σεπτέμβριο.

Εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε: “Έχουμε ζητήσει ως κυβέρνηση από τα πανεπιστήμια να μας δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο.

Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας”.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Ταυτόχρονα, η υπουργός άφησε απέφυγε να κάνει ακριβείς δηλώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών λέγοντας: “Απόλυτη προτεραιότητα είναι η διά ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θα προχωρήσουμε τις συζητήσεις με τους ειδικούς και όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις, θα τοποθετηθούμε συνολικά. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα”.

Χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί τίποτα ακόμη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει ένα προστατευτικό τοίχος στα σχολεία, γεγονός που ενισχύθηκε από την πρόσφατη έναρξη των εμβολιασμών για τους ανήλικους 15- 18.”Το εμβόλιο είναι ένα υπερόπλο που έχουμε, που πέρυσι δεν το είχαμε. Έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών, περίπου 3 στους 4, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας. Άνοιξε και η πλατφόρμα για τους μαθητές μας, από 15 ετών και πάνω. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε απέναντι στην πανδημία”, δήλωσε η υπουργός παιδείας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα