Πότε επιτέλους θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε τις γυναίκες;

14:22 28/7/2021 - Πηγή: iPop

Πολλές και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το tweet που έκανε η κ. Άννα Ελεφάντη, με αφορμή τη μη προβολή από πλευράς της ΕΡΤ των βίντεο από τις προσπάθειες Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να υπενθυμίσω πως η ΕΡΤ δεν έδειξε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των

κρίκων, καθώς και την αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο, Ahmed Saleh, για τον 2ο γύρο.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η κυρία Ελεφάντη έκανε ένα απρεπές tweet κατά της Ελληνίδας τενίστριας, Μαρίας Σάκκαρη, γράφοντας χαρακτηριστικά πως: “Ζούμε στη χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού”. Στην εν λόγω ανάρτηση, όπως γίνεται κατανοητό, η κ. Ελεφάντη αναφέρεται με απρεπή τρόπο στη σχέση της Μαρίας Σάκκαρη με τον γιο του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Πώς ο σεξισμός μπορεί να είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία των γυναικών

Πότε θα νιώσουμε ελεύθερες για τις επιλογές μας;

Εγώ από πλευράς μου θα ήθελα να εκφέρω την άποψή μου και την αγανάκτησή μου, ξεκαθαρίζοντας τη θέση μου ως γυναίκα κι όχι παίρνοντας το πλευρό κάποιας συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

Είναι κουραστικό και λάθος να ζούμε ακόμα σε μια εποχή όπου ανεχόμαστε τις μικροπρέπειες και τις ανούσιες πολιτικές επιθέσεις επειδή είμαστε γυναίκες. Πόσο λάθος είναι μια γυναίκα να απευθύνεται με έναν τόσο απρεπές τρόπο σε μια άλλη γυναίκα, ακυρώνοντας όλες τις προσπάθειες της, την πορεία της και τις κατακτήσεις της στον χώρο του αθλητισμού.

6 Instagram accounts που αναδεικνύουν το γυναικείο φύλο και δίνουν έμπνευση σε κάθε γυναίκα εκεί έξω!

Ένα τέτοιο γεγονός αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο εύκολα μπορεί να ετεροκαθοριστεί μια γυναίκα, ακόμη κι αν τη λένε Μαρία Σάκκαρη και είναι 19η στην Παγκόσμια κατάταξη. Θεωρώ τη συγκεκριμένη επίθεση σεξιστική και άδικη, σε μια περίοδο που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε τις γυναίκες; Πότε θα εξαλείψουμε το ατελείωτο μίσος από το δημόσιο διάλογο;

Είναι αδιανόητο να στοχοποιείται μια γυναίκα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον τομέα του ελληνικού αθλητισμού, μόνο και μόνο για τις επιλογές της στην προσωπική της ζωή, οι οποίες δε θα έπρεπε να αφορούν κανέναν παρά μόνο εκείνη, αντί να τη θαυμάζουμε για το πάθος που δείχνει σε κάθε αγώνα.

“Ξεκλειδώνουμε” όλα τα θέματα ταμπού για τα οποία όλοι φοβούνται να μιλήσουν

Η Μαρία και η κάθε Μαρία, δεν είναι η “γκόμενα του γιου του Μητσοτάκη” ούτε η “κοπέλα του Πρωθυπουργού”, έχει ονοματεπώνυμο, τη λένε Μαρία Σάκκαρη, σπουδαία αθλήτρια που μας κάνει περήφανους εκπροσωπώντας μας και δε θα έπρεπε να την χλευάζει κανείς για την προσωπική της ζωή, ούτε να εκμεταλλεύεται την αξία της και τις νίκες της.

Με την Μαρία Σάκκαρη, λοιπόν, και με την κάθε Μαρία που έχει δικαίωμα να είναι με όποιον σύντροφο θέλει εκείνη να είναι και δεν έχει καμία υποχρέωση να μας απολογηθεί γι’ αυτό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πότε επιτέλους θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε τις γυναίκες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα