Πόσος ακριβώς χρόνος χρειάζεται για να δεις τα οφέλη κάθε προϊόντος ομορφιάς;

16:52 22/1/2020 - Πηγή: iPop

Τα οφέλη απ’ τα προϊόντα ομορφιάς, όπως γνωρίζουμε είναι πολλά και γι’αυτό τα χρησιμοποιούμε γιατί την skincare ρουτίνα μας. Αλλά πόσο καιρό πρέπει να περιμένεις για να δεις τις επιδράσεις στο δέρμα σου;

Φυσικά, δεν περιμένεις εν μια νυκτί να δεις τα αποτελέσματα απ’ την κρέμα ματιών που έβαλες για μια φορά ή απ’το serum που χρησιμοποιείς. Θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή για να δεις τα οφέλη απ’ τα προϊόντα ομορφιάς και φυσικά να έχεις και μια συνέπεια.

Αν αλλάζεις τη ρουτίνα ομορφιάς, όπως αλλάζεις τα ρούχα σου μην περιμένεις να δεις κάποιο αποτέλεσμα. Αν απ’ την άλλη, έχεις βρει

αυτό που σου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου, τότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα και όλα αυτά που σου υπόσχεται το κάθε προϊόν.

Πόσο πρέπει να περιμένεις για να δεις τα οφέλη απ’ τα προϊόντα ομορφιάςΚαθαριστικό: 30 ημέρες

Pexels

Η αλήθεια για τα καθαριστικά είναι ότι, παρόλο που το χρησιμοποιείς αρκετές φορές την ημέρα, θα χρειαστείς αρκετές μέρες για να δεις τις σημαντικές επιδράσεις του στην επιδερμίδα σου.

Θα χρειαστείς περίπου 30 μέρες για να δεις αλλαγές αν υποφέρεις από ξηρότητα ή θαμπό δέρμα. Μετά από περίπου έναν μήνα, θα δεις βελτίωση!

Serum: 6 με 8 εβδομάδες

Ένα serum μπορεί να κάνει θαύματα αλλά για να βρεις ένα που να είναι κατάλληλο για σένα ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο. Ανάλογα με τον τύπο του serum που χρησιμοποιείς και το τι περιμένεις από αυτό, μπορεί να περάσουν από έξι έως και οκτώ εβδομάδες τακτικής χρήσης.

Οι λόγοι που πρέπει να εντάξεις το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς!

Κρέμα ματιών: 6 με 7 εβδομάδες

Pixabay

Το δέρμα κοντά στα μάτια σου είναι πιο λεπτό και χρειάζεται προσοχή. Εκεί άλλωστε σημειώνονται και οι πρώτες ρυτίδες, το πρήξιμο και η ξηρότητα. Ενώ ορισμένες κρέμες ματιών ενυδατώνουν το σημείο στο λεπτό και σε ανακουφίζουν, άλλες κρέμες που υπόσχονται να απομακρύνουν τους μαύρους κύκλους στο πι και φι, να σου δώσουν τη γυαλάδα που χρειάζεσαι, να διώξουν τις ρυτίδες… απλά δεν ισχύουν.

Αν χρησιμοποιείς μια κρέμα ματιών σύμφωνα με τις οδηγίες για οκτώ εβδομάδες και δεν βλέπεις καμία ενυδάτωση, τότε ίσως θα πρέπει να αλλάξεις προϊόν.

Ενυδατική κρέμα: Άμεσα αποτελέσματα

Με την ενυδατική κρέμα, βλέπεις άμεσα αποτελέσματα απ΄την πρώτη κιόλας εφαρμογή καθώς απορροφάται στο δέρμα. Αλλά για να δεις μια διαφορά στην υφή του δέρματός σου, μια πιο μόνιμη επίδραση τότε ίσως χρειαστεί να περάσουν περίπου 2 εβδομάδες.

Κρέμα σώματος: 1-4 εβδομάδες

nensuria / Freepik

Αν ψάχνεις να μειώσεις τις επιπτώσεις μιας διαταραχής του δέρματος θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή για περίπου 3 εβδομάδες. Αν θέλεις απλώς λίγη ανακούφιση απ΄τη ξηροδερμία, τότε μέσα σε μια εβδομάδα θα δεις διαφορά στο δέρμα σου.

Σε γενικές γραμμές, η συνέπεια και η υπομονή είναι πραγματικά πολύ σημαντικά αν θέλεις να δεις κάποιο αποτέλεσμα. Η διαδικασία μπορεί να χρειάζεται χρόνο, αλλά ένα λαμπερό και καθαρό δέρμα που μπορεί να προκύψει απ’αυτήν την ρουτίνα ομορφιάς, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Και όλα αυτά -δυστυχώς- δεν γίνονται εν μια νυκτί!

Διαβάστε επίσης:

Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30!

Το άρθρο Πόσος ακριβώς χρόνος χρειάζεται για να δεις τα οφέλη κάθε προϊόντος ομορφιάς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα