Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλος ήθελε την κατάλυση της Δημοκρατίας

Στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας είχε σύμφωνα με την Ελένη Ράικου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όπως φέρεται να δήλωσε η πρώην εισαγγελέας κατά την έναρξη της τρίτης κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία ερευνά την υπόθεση Novartis.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Γιάννη Μπούγα για το ποιοι ήταν οι λόγοι που την οδήγησαν να

προχωρήσει στις καταγγελίες αυτές κατά του πρώην κυβερνητικού στελέχους, η κυρία Ράικου φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να απάντησε ότι αποφάσισε να μιλήσει διότι αισθανόταν ότι με τις ενέργειές ο πρώην υπουργός επιδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου, την κατάλυση της Δημοκρατίας. Και επικαλούμενη την θητεία της επί 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη είπε ότι δεν μπορούσε να δεχθεί αυτή την κατάσταση.

Η κα Ράικου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών φέρεται να δήλωσε ότι γνωρίζει προσωπικά από συναδέλφους της ότι ο "Ρασπούτιν" παρενέβη σε υποθέσεις τους όμως εξήγησε ότι δεν ήθελαν να μιλήσουν επειδή φοβούνται ότι έτσι θα στοχοποιηθούν όπως εκείνη. Στο σημείο αυτό φέρεται να δήλωσε ότι όταν μπαίνεις στο στόχαστρο φοβάσαι ακόμα και για τη ζωή σου την ηθική αλλά και φυσική σου εξόντωση. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι με την στοχοποίηση αυτή καθιστούσαν την ίδια στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα