Πώς θα καταλάβεις ότι ο σκύλος σου έχει ανοιξιάτικες αλλεργίες;

19:14 18/3/2021 - Πηγή: iPop

Οι αλλεργίες της άνοιξης στον σκύλο είναι κάτι πολύ συνηθισμένo και δεν θα πρέπει να σε τρομάζει. Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι ευαίσθητοι κάποιες εποχές και η άνοιξη είναι ανάμεσά τους! Ποια είναι, όμως, τα σημάδια ώστε να το καταλάβεις και τι πρέπει να κάνεις;

Τα δέντρα και τα λουλούδια που ανθίζουν, όπως επίσης τα έντομα και τα παράσιτα μπορούν να γίνουν οι αιτίες που υποφέρει ο σκύλος σου αυτή την εποχή.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα που προκαλούν οι αλλεργίες της άνοιξης στον σκύλο;

Τα σημάδια που υποδηλώνουν

την ύπαρξη κάποιας αλλεργίας στον σκύλο είναι παρόμοια με εκείνα στον άνθρωπο. Συνοπτικά:

Δερματικά εξανθήματαΚατρροήΦτέρνισμαΚνησμόςΔακρύρροια

Φαγούρα τέλος! Πώς να αντιμετωπίσεις τις αλλεργίες του σκύλου σου φυσικά

Ο κτηνίατρος σου μπορεί να σου πει με βεβαιότητα αν τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο σκύλος σου οφείλονται σε αλλεργία ή όχι. Η διάγνωση γίνεται με βάση το ιστορικό του κατοικίδιου ζώου σου, μια φυσική εξέταση, εργαστηριακές εξετάσεις και την ανταπόκρισή του στη θεραπεία που θα σου προτείνει. Σε δεύτερο χρόνο, αν δεις ότι δεν υπάρχει βελτίωση, μπορείς να επισκεφτείς έναν πιστοποιημένο κτηνιατρικό δερματολόγο. Η εξέταση αίματος είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για να εξετάσετε, αν και η εξέταση του δέρματος θεωρείται η πιο ακριβή προσέγγιση.

Τι μπορείς να κάνεις για να μην υποφέρει το σκυλάκι σου απ’ τις αλλεργίες;Αρχικά να προσέξεις τα φυτά που μπορεί να υπάρχουν στον κήπο ή την αυλή σου και εάν έχεις γκαζόν στο σπίτι, να το κουρεύεις κοντό.Να κρατήσεις αυτή την περίοδο τον σκύλο σου μακριά από πάρκα όπου μπορεί να υπάρχουν λουλούδια και δέντρα με γύρη.Να πλένεις τα πατουσάκια του καλά κάθε φορά που γυρίζετε απ’ τη βόλτα σας.Να μην αμελείς την αντιπαρασιτική αγωγή πριν μπει η άνοιξη.Να καθαρίζεις συχνά το κρεβατάκι του κι άλλα αντικείμενα του σκύλου σου ώστε να υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον γύρω του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα καταλάβεις ότι ο σκύλος σου έχει ανοιξιάτικες αλλεργίες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα