Η γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca

18:44 18/3/2021 - Πηγή: iPop

Μετά την σύσταση του ΠΟΥ για την συνέχιση των εμβολιασμών, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca δίνει επίσης το “πράσινο φως”.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση του ΕΜΑ, το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Η Έμερ Κουκ, επικεφαλής του ΕΜΑ σε δημοσιογραφική διάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης είπε:

Η επιτροπή κατέληξε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Η επιτροπή επίσης κατέληξε

ότι δεν σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων

Τι υποστηρίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca

Το εμβόλιο δεν σχετίζεται με την αύξηση των ρίσκων για δημιουργία θρομβώσεων. Όμως, επειδή προς το παρόν δεν μπορεί να το αποκλείσει κατηγορηματικά σε αυτό το στάδιο της έρευνας, θα συνεχίσει την παρακολούθηση.

Πρόκειται για ελάχιστα περιστατικά ανάμεσα στα επτά εκατομμύρια εμβολιασμένων Ευρωπαίων. Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορονοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων. Θα επιστησουμε την προσοχή και θα παρέχουμε περισσότερες οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας και στον κόσμο που εμβολιάζεται για τους πιθανούς κινδύνους και τι συμπτώματα να προσέξουν

Η Ελλάδα, παρά τις αναστολές των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη τακτική.

Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας είπε ότι στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά. «Εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες. Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί της AstraZeneca, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)» .

Πώς να κλείσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό και τι συμβαίνει αν το ακυρώσεις; Αναλυτικός οδηγός μέσα από ερωτήσεις – απαντήσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, AstraZeneca,evropaikou organismou farmakon, AstraZeneca