Ποια εφαρμογή απ’ αυτές που χρησιμοποιείς καθημερινά συλλέγει τα περισσότερα στοιχεία για σένα;

17:46 18/3/2021 - Πηγή: iPop

Οι εφαρμογές συλλέγουν προσωπικά δεδομένα και τα μοιράζονται. Αυτό είναι γνωστό. Όμως, ποια εφαρμογή είναι πιο παρεμβατική και συλλέγει τα περισσότερα στοιχεία για σένα;

Η εταιρεία αποθήκευσης “pCloud” έκανε μια ανακάλυψη, αφότου ανέλυσε τις εισαγόμενες ετικέτες απορρήτου εφαρμογών που οι εταιρείες πρέπει τώρα να συμπεριλάβουν στο App Store της Apple.

Η μελέτη

διαπίστωσε ότι το Instagram συλλέγει το 79% των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του και τα κοινοποιεί σε third part μέρη, όπως ιστορικό αναζήτησης, η τοποθεσία, οι επαφές και πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά.

Αυτά είναι τα προσωπικά σου δεδομένα που πρέπει να προστατέψεις

Οποιεσδήποτε πληροφορίες συμφωνείς να συλλεχθούν από μια εφαρμογή κατά την εγγραφή που κάνεις, μπορούν να αναλυθούν προς όφελός τους και ακόμη και να κοινοποιηθούν. Τα πάντα, από το ιστορικό περιήγησής σου, την τοποθεσία σου, τα τραπεζικά σου στοιχεία, τα στοιχεία επικοινωνίας σου και τα επίπεδα της φυσικής σου κατάστασης.

Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, το Instagram έχει γίνει ένας κόμβος για την κοινή χρήση τόσο μεγάλου όγκου δεδομένων των χρηστών, κάτι το οποίο οι users συχνά αγνοούν.

Ποιες άλλες εφαρμογές συλλέγουν προσωπικά δεδομένα και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας;

Χωρίς να προκαλεί καμία εντύπωση, στη δεύτερη θέση βρίσκουμε το Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο έδωσε το 57% των δεδομένων των χρηστών του σε τρίτα μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν και εταιρείες που συνδέονται με την “μαμά- εταιρεία”.

Οι εφαρμογές παράδοσης φαγητού Uber Eats και Deliveroo είχαν επίσης κακή βαθμολογία, καθώς συμπεριλήφθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις, μαζί με το LinkedIn, το Trainline, το YouTube, το Duolingo και το eBay.

Προσωπικά δεδομένα: Ξέρεις στα αλήθεια πώς μπορείς να τα προστατεύσεις;

Το Signal και το Telegram, καθώς και διαδικτυακές υπηρεσίες ροής BBC iPlayer και Netflix, ήταν απ’ την άλλη ανάμεσα στις εφαρμογές που συλλέγουν και μοιράζονται τα λιγότερα προσωπικά δεδομένα.

Οι νέες πολιτικές απορρήτου της Apple έχουν αναγκάσει τις εταιρείες να δημοσιοποιήσουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούν τους χρήστες.

Μετά από μήνες καθυστέρησης, η Google αποκάλυψε επίσης πόσα προσωπικά δεδομένα συλλέγουν στο Chrome και η εφαρμογή Google. Είσαι έτοιμος να μάθεις; Η Google συλλέγει την τοποθεσία των χρηστών, τις οικονομικές πληροφορίες, το ιστορικό περιήγησης και τα δεδομένα ήχου, και έχει κάθε λόγο να θέλει να κρύψει αυτή την πληροφορία!

Τι μπορείς να κάνεις εάν παραβιαστούν τα προσωπικά σου δεδομένα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια εφαρμογή απ’ αυτές που χρησιμοποιείς καθημερινά συλλέγει τα περισσότερα στοιχεία για σένα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα