Πώς θα έμοιαζαν τα τρόφιμα εάν συσκευάζονταν από διάσημα brands

13:47 17/11/2019 - Πηγή: iPop

Πώς θα έμοιαζαν τα τρόφιμα εάν συσκευάζονταν από διάσημα brands; Ένας καλλιτέχνης μας παρουσιάζει την εικόνα του μοναδικού concept που οραματίστηκε.

Τα λογότυπα διάσημων εταιρειών όπως Prada, Apple και Chanel είναι λιγότερο ή περισσότερο οικεία σε όλους μας. Για τους περισσότερους αυτά τα brands μεταφράζονται σε πολυτέλεια, ποιότητα και κομψότητα, ενώ την ίδια στιγμή, αυτές οι μάρκες για άλλους αντικατοπτρίζουν την άσκοπη

κατανάλωση και την υπερτιμημένη αξία τους.

Πιθανώς σκεπτόμενος αυτές τις αντιφατικές απόψεις, ο καλλιτέχνης απ’ το Ισραήλ Peddy Mergui δημιούργησε μια σειρά έργων, στα οποία απεικονίζει πώς θα έμοιαζαν συγκεκριμένα τρόφιμα εάν συσκευάζονταν από διάσημα brands.

Ο ίδιος αποκαλεί το project του Wheat is Wheat is Wheat και σε αυτό διερευνά τον τρόπο με τον οποίο το «brand packaging» αλλάζει την αντίληψή μας για ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Κι αυτό γιατί το φαγητό στο εσωτερικό αυτών των συσκευασιών στην τελική παραμένει το ίδιο με αυτό που πουλάνε άλλες λιγότερο γνωστές εταιρείες.

«Η έκθεση διερευνά τη δυναμική και συχνά τα θολά ηθικά όρια του design στην καταναλωτική κουλτούρα», είναι η περιγραφή που δίνει ο καλλιτέχνης για το πραγματικά έξυπνο project του.

Αυγά Versace

Salami Louis Vuitton

Αλεύρι Prada

Πίκλες Gucci

iMilk by Apple

Βούτυρο Bvlgari

Noodles Burberry

Βρεφική τροφή από Chanel

Μπισκότα Dolce & Gabbana

Καφές Cartier

Γιαούρτι Tiffani&Co

Ζυμαρικά Ferrari

Φρέσκα πορτοκάλια από Nike

Αλάτι και πιπέρι από Hermès

Διάβασε ακόμη:

Ένας καλλιτέχνης μετατρέπει vintage οικογενειακές φωτογραφίες σε απίστευτα murals!

Photos: Peddy Mergui via Bored Panda

Το άρθρο Πώς θα έμοιαζαν τα τρόφιμα εάν συσκευάζονταν από διάσημα brands εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα