Στον ΣΥΡΙΖΑ η διεύρυνση πηγαίνει με τον "αραμπά"

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια "διεύρυνσης" του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτύχει τον στόχο που έθεσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εθνικών εκλογών: Να μπορέσει να αντιστοιχήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων του ( διόλου ευκαταφρόνητος) με τον αριθμό των μελών του ( εντελώς ευκαταφρόνητος) .

Κοινώς, να γίνει το διαλυμένο κόμμα, αντάξιο της πολιτικής του

επιρροής.

Δυσκολίες

Οι υπερφιλόδοξοι στόχοι για πολλαπλασιασμό των οργανωμένων μελών έχει εγκαταλειφθεί την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδείες εν είδει επίθεσης …γοητείας σε νυν ή υποψήφιους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το οργανωτικό κομμάτι για την διεύρυνση του κόμματος πάντως, έχει μείνει εξαιρετικά πίσω και η περιβόητη διεύρυνση, πολιτικά τουλάχιστον, βαδίζει με τον αραμπά.

Εκκρεμούν ακόμη κομματικές συνεδριάσεις για την οργανωτική προώθηση των στόχων, την ώρα που από ό,τι φαίνεται το Συνέδριο του κόμματος ακόμη, αργεί.

Υπενθυμίζεται ότι το περιβόητο συνέδριο "μετασχηματισμού" του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή είχε τοποθετηθεί χρονικά για τον Ιανουάριο, μετά πήρε αναβολή για τον Φεβρουάριο, αργότερα θεωρήθηκε πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και τελικώς, είναι πολύ πιθανό να καταλήξει να "κλειδώσει" για τον Απρίλιο.

Όταν μάλιστα το καλοκαίρι, πέριξ του δεκαπενταύγουστου, οι διαρροές έφεραν τους προεδρικούς να προκρίνουν την διεξαγωγή του τον Απρίλιο, οι "κομματικοί", μεταξύ αυτών και ο Πάνος Σκουρλέτης, είχαν "χαλάσει" τον κόσμο.

Και τούτο γιατί χρέωναν σε όσους ήθελαν την χρονική μετάθεσή του για την Άνοιξη, εσκεμμένη πρόθεση να μην συζητηθούν τα αίτια της ήττας.

Τελικώς , προίόντος του χρόνου, αποφασίστηκε στην Κουμουνδούρου η διεξαγωγή και "διεθνούς συνεδρίου" , το οποίο θα είναι προπομπός του τακτικού, όπου θα παρουσιαστούν οι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι και αυτό το project για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά φιλόδοξο ( η Κουμουνδούρου στοχεύει να … μπολιάσει το πρόγραμμά της από την ευρωπαική απόπειρα για συμπόρευση των "φιλοπροοδευτικών" δυνάμεων) , κατά πώς φαίνεται , ούτε αυτό "τρέχει" με …αλματώδεις ρυθμούς.

Αντιπολίτευση

Παράλληλα με το "άνοιγμα" του ΣΥΡΙΖΑ που προς το παρόν εξαντλείται στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ( όπου δεν διαπιστώνεται καμία ιδιαίτερη "κοσμοσυρροή" σε εγγραφή νέων μελών), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πασχίζει να δομήσει αντιπολιτευτική ατζέντα.

Σύμφωνα με την ηγεσία της Κουμουνδούρου, η ίδια παράγει αντιπολιτευτικό λόγο ο οποίος δεν "περνάει" στα ΜΜΕ , τα οποία συνεχίζει να "πυροβολεί" ως εχθρικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αιχμή της αντιπολιτευτικής του τακτικής, το κόμμα πάντως, θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να εστιάσει σε κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τη "μεσαία τάξη".

Η μεσαία τάξη εξάλλου πονάει ακόμη την Κουμουνδούρου, διότι εν πολλοίς, αυτή "μαύρισε" τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του καλοκαιριού, επαναστατώντας απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση που τη συμπίεσε σε βαθμό εξαερώσεως. Εξ΄ ού και θα επιδιώξει η Κουμουνδούρου να πείσει τους Πολίτες ότι οι ελαφρύνσεις που τους επιφυλάσσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ είναι χαμηλότερες των προσδοκιών που δημιούργησε προεκλογικά.

Παραλλήλως, θα επιχειρήσουν να αντεπιτεθούν και σε πεδία προνομιακά για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: στην ρητορική , δηλαδή, που φέρει την Κυβέρνηση να ενδιαφέρεται μόνον για τους… προνομιούχους, όπως ήταν και το προεκλογικό μότο του ΣΥΡΙΖΑ, που εκ του αποτελέσματος, δεν αποδείχθηκε ούτε πειστικό, ούτε επιτυχημένο.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα