Ο λόγος που οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε το βράδυ

12:25 17/11/2019 - Πηγή: iPop

Ο λόγος που οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε το βράδυ, σύμφωνα με νέα έρευνα είναι αρκετά σημαντικός κι αυτός που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα φανταζόμασταν.

Συχνά διαβάζουμε ότι για την υγεία της καρδιάς, θα πρέπει να καταναλώνουμε αρκετά λαχανικά, να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να διαχειριζόμαστε καλύτερα το άγχος μας.

Παρόλα αυτά, μια νέα έρευνα απ’ το American Heart Association

(AHA) επισημαίνει κάτι φαινομενικά αθώο, μια τόσο κοινή συνήθεια που όμως φαίνεται να έχει αρνητικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς: Η συνήθεια του να τρώμε το βράδυ.

Οι καρδιακές ασθένειες, σύμφωνα με άλλη έρευνα, είναι μία απ’ τις κυριότερες αιτίες θανάτου τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα ένας στους τέσσερις θανάτους οφείλεται σε κάποιο καρδιακό νόσημα.

Pexels/Daria Shevtsova

Αυτός ήταν και ο λόγος που το AHA αποφάσισε να διαπιστώσει το κατά πόσο η ώρα που τρώμε παίζει ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε το βράδυ, σύμφωνα με την έρευνα τους;

Κατά τη διάρκεια ενός έτους, οι επιστήμονες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 112 γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και του τι έτρωγαν αλλά και του πότε. Στη συνέχεια, οι ίδιοι προσπάθησαν να βρουν τη σύνδεση ανάμεσα στην υγεία της καρδιάς και την ώρα της ημέρας που οι συμμετέχουσες είχαν αναφέρει ότι συνήθως τρώνε.

Σύμφωνα με το AHA, οι γυναίκες που έτρωγαν πιο συχνά το βράδυ, ήταν πιθανότερο να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ειδικότερα, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες απ’ τις ημερήσιες συνιστώμενες θερμίδες μετά τις 6 το απόγευμα, ήταν πιθανότερο να έχουν υψηλότερο ΔΜΣ, υψηλότερη αρτηριακή πίεση και κακό έλεγχο μακροπρόθεσμα του σακχάρου του αίματος τους, συγκριτικά με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερο το βράδυ.

Διάβασε ακόμη:

Είναι πράγματι τόσο κακό να τρως πριν πας για ύπνο;

Photo: Pexels/Adrienn

Το άρθρο Ο λόγος που οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε το βράδυ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα