Μειώνεται η ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών για… αυτονόητους λόγους!

10:45 2/8/2019 - Πηγή: iPop

Μειώνεται η ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών αλλά οι αλλαγές που θα γίνουν -γενικότερα- στις εξετάσεις θα είναι βελτιωτικές όπως είπε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μειώνεται η ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών γιατί απλά… δεν βγαίνει! Μπορεί για μερικούς από εμάς να έχουν περάσει χρόνια από τότε που δώσαμε Πανελλαδικές,

αλλά όλοι γνωρίζουμε πως η ύλη είναι αδύνατον να καλυφθεί και πολλά μπορούν να αφαιρεθούν.

Κι έτσι θα γίνει, όπως είπε η κα Κεραμέως αλλά οι αλλαγές θα είναι σταδιακές και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι «βίαιες». Συγκεκριμένα, για τις Πανελλαδικές 2020 η Κυβέρνηση δεν θα προβεί σε αλλαγές και αυτό είναι οριστικός και συμβαίνει για να μην προκληθεί σύγχυση στους μαθητές.

Μπορούμε να το πούμε με σαφήνεια για πρώτη φορά ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα των Πανελλαδικών του χρόνου. Αυτό αφορά πρωτίστως όσους δίνουν για δεύτερη φορά στις Πανελλαδικές. Αν έδωσαν φέτος Λατινικά, θα δώσουν και του χρόνου Λατινικά. Διατηρείται το ίδιο σύστημα σε όλα τα μαθήματα

Η ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών και οι βελτιώσεις

Η ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών θα μειωθεί καθώς όπως είπε η κα Κεραμέως είναι αχανής και είναι αδύνατο να καλυφθεί.

«Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για όσους θα συμμετέχουν για πρώτη φορά του χρόνου στις Πανελλαδικές. Δεν το κάνουμε, γιατί θα ήταν ανεύθυνο μπροστά στα παιδιά που έχουν μπει σε προετοιμασία», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας διαμηνύοντας πως θα γίνουν μια σειρά από βελτιωτικές αλλαγές που θα έχουν άμεση ισχύ -δηλαδή από την επόμενη χρονιά.

Και μια από αυτές τις αλλαγές είναι και ο εξορθολογισμός της ύλης. Παράλληλα, ακόμη μια βελτίωση στο σύστημα που μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από το 2020 είναι και η θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής την οποία θα ορίζουν τα ίδια τα πανεπιστήμια.

Κεραμέως: «Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια»

Αναφορικά με την τροποποίηση στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου, η υπουργός δήλωσε πως «καταργούμε το άσυλο βίας και ανομίας. Αποκαθιστούμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια. Θωρακίζουμε το άσυλο, θωρακίζουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στα πανεπιστήμια».

Ααστυνομία και εισαγγελείς θα μπορούν να ασκούν όλες τις αρμοδιότητές τους στα πανεπιστήμια, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους. […] Για να επέμβει η αστυνομία πρέπει να τελείται αξιόποινη πράξη

Η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια και το να σηκώσεις ένα πανό δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη.

«Εμείς δεν θέλουμε να βιαιοπραγίες. Δεν θέλουμε να φοβάται κάποιος να μιλήσει (σ.σ. σε πανεπιστημιακό χώρο) επειδή κάποιος μπορεί να του επιτεθεί», επισήμανε η ίδια.

Το άρθρο Μειώνεται η ύλη στα μαθήματα των Πανελλαδικών για… αυτονόητους λόγους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα