Πώς πραγματικά να χαλαρώσεις στις διακοπές σου

11:19 3/8/2019 - Πηγή: iPop

Πώς πραγματικά να χαλαρώσεις στις διακοπές σου γιατί το ότι θα λείψεις μερικές μέρες απ’ το γραφείο, δε σημαίνει απαραίτητα και ότι θα καταφέρεις να διώξεις απ’ το μυαλό σου όλες τις έγνοιες των προηγούμενων μηνών.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο πράγμα που πλέον ζητάμε απ’ τις λίγες ημέρες άδειας που παίρνουμε απ’ τη δουλειά μας είναι η ξεκούραση, η χαλάρωση και η αίσθηση ότι έχεις ζωή μακριά απ’ τα καθημερινά καθήκοντα.

Παρόλα αυτά, μερικές φορές ακόμη κι όταν είμαστε στον προορισμό των διακοπών μας, το μυαλό

μας παραμένει πίσω στο γραφείο, στα email και το κινητό. Μπορεί να ξυπνάς νωρίς για να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα και όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη να αντικρίζεις τους μαύρους κύκλους, που περηφάνεια και πολύ κόπο έχεις αποκτήσει απ’ όλους τους προηγούμενους μήνες.

Πώς, όμως, μπορείς πραγματικά να χαλαρώσεις στις διακοπές σου, σε έναν κόσμο που σου ζητάει να είσαι 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες της εβδομάδας διαθέσιμος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μυστικό είναι να μην αποζητάς και να μην αγχώνεσαι για να πετύχεις τις τέλειες διακοπές, αυτές που θα έχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, πολλές συναντήσεις με φίλους που έχεις να δεις εδώ και καιρό ή ό,τι άλλο σημαίνει για εσένα ο ερχομός των διακοπών και η απουσία σου απ’ τη δουλειά.

Θα πρέπει να «αποσυνδεθείς» απ’ τη δουλειά σου

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το διαβάζεις, αλλά στις διακοπές σου πραγματικά πρέπει να αφήσεις στην άκρη τη δουλειά και την τεχνολογία. Είναι ο μόνος τρόπος για να «αδειάσει» το μυαλό σου από όλο το άγχος του Χειμώνα, αλλά και το μυστικό για να χαλαρώσεις και να επιστρέψεις με μεγαλύτερη όρεξη στη δουλειά. Μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις στα social media και να σταματήσεις έστω και δύο μέρες να κάνεις αυτό το ασυναίσθητο scroll στο κινητό! Επίσης, μπορείς να στέλνεις στο email την αυτόματη out-of-office απάντηση και να ελέγξεις τα εισερχόμενα σου μόνο όταν επιστρέψεις στο γραφείο.

Unsplash/chen zoΜην προγραμματίζεις τα πάντα

Μπορεί να είσαι ο τύπος που θέλει να έχει για όλα ένα πρόγραμμα, ακόμη και εάν αυτό είναι σε ποια ξαπλώστρα θα κάτσουν στην παραλία. Ε λοιπόν, καλό θα ήταν να μην είσαι αυτός ο τύπος. Οι διακοπές είναι η ευκαιρία για να χαλαρώσεις, που σημαίνει ότι ακόμα κι εάν όλα δεν πάνε ρολόι, υπάρχουν εκατοντάδες άλλες επιλογές που μπορείς να διαλέξεις. Επιπλέον, σκέψου ότι εάν δεν έχεις φτιάξει ένα αυστηρό πρόγραμμα, δεν θα στεναχωρηθείς κι ιδιαίτερα όταν κάτι δεν πάει καλά!

Άσκηση και σωστή διατροφή

Πολλοί θεωρούν ότι οι διακοπές είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφήσουν στην άκρη την άσκηση κι όταν επιστρέψουν στο γυμναστήριο μετά από έναν μήνα, να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Φυσικά, η άσκηση δεν θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου στις διακοπές, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα νιώσεις καλύτερα εάν κάνεις λίγη γυμναστική. Μπορεί να είναι ένας περίπατος στη φύση, αναρρίχηση, ποδήλατο ή καλοκαιρινές δραστηριότητες όπως το Windsurf.

Τέλος, το ίδιο ισχύει και για τη διατροφή σου. Εάν δεν τρως όλη την ώρα πατάτες τηγανητές, θα νιώσεις καλύτερα και θα έχεις περισσότερη ενέργεια να κάνεις όλα όσα θες μέσα στην ημέρα σου. Προτίμησε φρέσκα τοπικά προϊόντα, αλλά μην απαγορεύσεις στον εαυτό σου πού και πού να απολαύσει κι ένα παγωτάκι.

Το άρθρο Πώς πραγματικά να χαλαρώσεις στις διακοπές σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα