Πώς ο σκύλος σου θα σταματήσει να μασάει τα πάντα

15:32 4/10/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί το σκυλάκι σου να είναι το πιο χαριτωμένο του κόσμου, αλλά σε χρόνο ρεκόρ βλέπεις το πρόσωπό του να μεταμορφώνεται σε διάβολο που μασάει τα αγαπημένα σου παπούτσια. Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις κι άλλα ζευγάρια, πρέπει απλώς να του αλλάξεις τη συμπεριφορά. Ο σκύλος σου θα σταματήσει να μασάει τα πάντα, αν επιχειρήσεις τα παρακάτω:

Πάρε τον έλεγχο της κατάστασης: διαχειρίσου τα υπάρχοντά σου. Όπως όταν έχεις ένα μικρό παιδί, πρέπει να θωρακίσεις το σπίτι σου ώστε ό,τι δεν θες
να καταλήξει στο στόμα του να μην είναι διαθέσιμο. Εξέτασε τα εξής: μπορεί να πηδήξει μέχρι το σημείο που σε ενδιαφέρει; Πόσο ψηλό είναι όταν στέκεται στα πίσω πόδια του;Βιβλία, γυαλιά ηλίου, ρούχα, παπούτσια, τα σκουπίδια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και τηλεχειριστήρια πρέπει να είναι εκτός εμβέλειας. Φυσικά το ίδιο ισχύει με τα τρόφιμα: μην τα αφήνεις σε χαμηλά τραπέζια (ή ακόμα και πάγκους – θα εκπλαγείς από το πόσα ακροβατικά μπορεί να κάνε).Μην το φέρνεις σε επαφή με τα επίμαχα αντικείμενα. Όσες περισσότερες φορές καταφέρει να αρπάξει ένα πόδι καρέκλας, ένα μαξιλάρι, ένα παπούτσι τόσο πιο εύκολα θα στοχεύει σε αυτά στο μέλλον.Μην του στήνεις παγίδες δίνοντάς του παιχνίδια που μοιάζουν με αυτά που δεν πρέπει να φάει. Μην προσφέρεις στο σκυλί ρούχα, παπούτσια, πετσέτες και ό,τι δεν θες να φάει. Ειδάλλως, μην περιμένεις να είναι σε θέση να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των δικών σου παπουτσιών και αυτών που χρησιμοποιεί ως παιχνίδια.Δώσε του επιλογές. Ένα νέο σκυλί (κάτω των τριών ετών) ή ένα κουτάβι (κάτω του ενός έτους) έχει ανάγκη να μασάει πράγματα. Μπορείς να δοκιμάσεις να εναλλάσσεις τα παιχνίδια ώστε να μην βαριέται και να αναζητά άλλες διεξόδους.ότι κάνει κάτι καλό, σε αντίθεση με προηγουμένως.

The post Πώς ο σκύλος σου θα σταματήσει να μασάει τα πάντα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα