Πώς να τρως πιο ισορροπημένα; Έτσι θα εκπαιδεύσεις τον ουρανίσκο σου να αγαπά τα υγιεινά τρόφιμα

12:57 2/7/2021 - Πηγή: iPop

Προτιμάς το junk food, αλλά θες να αρχίσεις να τρως πιο υγιεινά και ισορροπημένα; Αναρωτιέσαι πώς να σου αρέσει το υγιεινό φαγητό όταν υπάρχουν τόσα ανθυγιεινά που είναι γευστικά; Ξέρουμε τον τρόπο και η μαμά σου πλέον θα μας ευγνωμονεί.

Ποιος είναι ο τρόπος για να τρως υγιεινά; Πώς να σου αρέσει το υγιεινό φαγητό ενώ ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να παραγγείλεις; Ο τρόπος δεν είναι άλλος

από το να εκπαιδεύσεις τον ουρανίσκο σου να λέει ναι σε αυτές τις γεύσεις.

Μεγαλώνοντας είναι λογικό να αποκτήσεις μια γεύση για ορισμένα λαχανικά, αλλά και φρούτα που δεν είχες όταν ήσουν σε μικρότερη ηλικία. Τρόφιμα που λαχταρούσες και σου άρεσαν πολύ σε μικρή ηλικία, όπως κέικ και μπισκότα, μερικές φορές χάνουν τη γοητεία τους καθώς μεγαλώνεις και εξοικειώνεται η γεύση σου με νέα τρόφιμα.

Θες να ξεκινήσεις να τρως υγιεινά αλλά δεν ξέρεις πώς; Οι ευκολότεροι τρόποι για να βελτιώσεις τη διατροφή σου!

Αυτό που οι περισσότεροι παρατηρούν είναι το εξής: Χρειάζεται χρόνος και κάτι παρά πάνω από το να δοκιμάσεις απλά ένα συγκεκριμένο φαγητό για να ξεκινήσεις να το τρως και να σου αρέσει. Εάν γίνει συστηματικά και με θέληση, οι γεύσεις σου θα αλλάξουν.

Πώς θα τα καταφέρεις;

Freepik

Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος και συνεπάγεται με το να αφήσεις τον εαυτό σου να “χαλαρώσει” στο φαγητό, καθώς και να το συνδυάσεις με άλλες γεύσεις, ώστε να προσαρμοστεί ο ουρανίσκος σου.

Για παράδειγμα, σου αρέσουν τα αγγούρια, αλλά δεν τα περιλαμβάνεις στη διατροφή σου συχνά; Δοκίμασε να προσθέσεις μία φέτα αγγουριού στο smoothie σου και δες τι θα συμβεί. Την πρώτη φορά μπορεί να παρατηρήσεις τη γεύση του, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα άλλες γεύσεις που πραγματικά δε θα δώσεις σημασία σε αυτή. Την επόμενη φορά πρόσθεσε δύο φέτες και παρατήρησε ξανά τη γεύση.

Αφού το κάνεις για αρκετές εβδομάδες, μπορεί να παρατηρήσεις ότι απολαμβάνεις τη γεύση του smoothie και πως αυτή βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλα υγιεινά τρόφιμα, τα οποία σιγά – σιγά να εντάσσεις στα γεύματά σου με τον ίδιο τρόπο.

Με αυτόν τον τρόπο, εκπαίδευσε τον ουρανίσκο σου να είναι πιο φιλικός σε ορισμένα τρόφιμα που ποτέ άλλοτε δεν σου άρεσαν. Η γεύση δεν είναι το αφεντικό σου – αλλά το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Φυσικά ίσως να υπάρχουν τρόφιμα για τα οποία δε θα αλλάξεις ποτέ γνώμη, όμως σίγουρα μερικά μπορείς να αρχίσεις να τα δοκιμάζεις.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις αν θες να ξεκινήσεις να τρως πιο υγιεινά; Σκέψου πόσα θετικά έχουν αυτά τα τρόφιμα για την υγεία σου και πόσο μπορεί να βελτιωθεί η τελευταία, αν βγάλεις το junk food από τη ζωή σου.

Δώσε στον ουρανίσκο σου την ευκαιρία να αλλάξει προτιμήσεις και να εξοικειωθεί με γεύσεις πιο υγιεινών τροφών. Το σώμα σου θα ανταποκριθεί με θετικό τρόπο και θα σε ευγνωμονεί!

Πώς κατάφερα ν’ αρχίσω να τρώω πιο υγιεινά και πώς θα το κάνεις κι εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να τρως πιο ισορροπημένα; Έτσι θα εκπαιδεύσεις τον ουρανίσκο σου να αγαπά τα υγιεινά τρόφιμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα