Πώς να σταματήσει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, όταν αυτό σε επηρεάζει αρνητικά

17:33 21/11/2020 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές, ειδικά το βράδυ που ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου, μπορεί να περνάνε σκέψεις από το μυαλό σου οι οποίες έχουν να κάνουν με τη γνώμη που μπορεί να σχημάτισαν οι γύρω σου από ένα περιστατικό που μπορεί να έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό αυτόματα σου δημιουργεί ανησυχία, άγχος και σε κάνει να σκέφτεσαι αρνητικά για τον εαυτό σου. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων ειδικά όταν αυτό σε επηρεάζει αρνητικά.

Πώς να σταματήσει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων

Τη νύχτα

είναι ευρέως γνωστό πως αν δε σε πιάνει ο ύπνος, περνάει από το κεφάλι σου ακόμα και η βρεφική σου ηλικία. Σκέψεις που σε κάνουν να αγχώνεσαι για όλα όσα εκκρεμούν και σε περιμένουν να τα ολοκληρώσεις, τύψεις για φίλους στους οποίους μπορεί να μη συμπεριφέρθηκες σωστά ή ακόμα και περιστατικά στη δουλειά που μπορεί να παρερμηνεύτηκαν από τους συναδέλφους σου. Μπορεί να σε κυριεύει η απογοήτευση που μπορεί να θεωρείς ότι έχεις προσφέρει ακόμα και σε άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Σκέφτεσαι την κριτική που μπορεί να έχεις δεχτεί ακόμα και από κάποια πωλήτρια σε κάποιο μαγαζί μία μέρα που μπορεί να είχες τις μαύρες σου και μπορεί να μην ήσουν τόσο ευγενική όσο συνήθως.

Masha Raymers/Pexels

Η απάντηση σε όλα αυτά βρίσκεται στο ότι είσαι άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους. Όλα σου τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές είναι ανθρώπινες. Είναι φυσικό να τα σκεφτείς όμως δε χρειάζεται να τα υπεραναλύεις στο κεφάλι σου. Κάθε τι που σκέφτεσαι πρέπει να γνωρίζεις ότι το μεγεθύνεις ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι τόσο τρομερό όσο μπορεί να φαντάζει μέσα στους διαδρόμους του μυαλού σου. Όταν φτάσεις στο σημείο να αναγνωρίζεις τι είναι ανθρώπινο να συμβαίνει από εκείνο που μπορεί όντως να φέρεις κάπου ένα μερίδιο ευθύνης θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα και θα έχεις αφαιρέσει ένα βαρίδιο από την πλάτη σου.

Δεύτερο βήμα είναι όταν θα γνωρίζεις ότι κάπου έσφαλες ή υπερέβαλες και νιώθεις άσχημα γι’ αυτό, από το να το σκέφτεσαι είναι καλύτερο να το διορθώσεις! Μία συζήτηση με το άτομο το οποίο σε απασχολεί μπορεί να λύσει την παρεξήγηση ή μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως εσύ πρέπει να κάνεις αυτό το βήμα προκειμένου να σταματήσει να σε βασανίζει. Είτε καταφέρεις να αλλάξεις τη γνώμη του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει για σένα είτε όχι θα είσαι σε θέση να το αφήσεις πίσω σου γνωρίζοντας ότι έκανες ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. Είναι μία αλήθεια η οποία αν την αναλύσεις θα σε λυτρώσει από το να ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων παραπάνω από το φυσιολογικό και το υγιές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να σταματήσει να σε ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, όταν αυτό σε επηρεάζει αρνητικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα