Πώς να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου από τον ήλιο – 5 τρόποι για να μην αφήνεις πια το όχημά σου εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες

17:01 27/8/2022 - Πηγή: iPop

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το καλοκαίρι, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο δεν είναι επικίνδυνη μόνο για το δέρμα μας, αλλά και για το αυτοκίνητό μας. Η έντονη ηλιοφάνεια, οι υψηλές θερμοκρασίες και γενικά η ζέστη, αλλοιώνουν το χρώμα του, ξεθωριάζοντάς το ή κάνοντάς το να φαίνεται θαμπό. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι γνωστό πώς προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημίες και μπορούν να καταστρέψουν το αγαπημένο σου όχημα αν δεν το προσέξεις. Η προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο όπως κατάλαβες είναι απαραίτητη και

οφείλεις να τη λάβεις σοβαρά υπόψη για να το διατηρήσεις σε μία καλή κατάσταση.

Τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν νοικιάζουμε ένα αυτοκίνητο;

Προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο: Όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρειςFreepikΠάρκαρε το αυτοκίνητό σου κάτω από τη σκιά

Ναι, ναι αυτό είναι κοινή λογική! Ωστόσο, μερικές φορές είμαστε πολύ τεμπέληδες για να βρούμε ένα σκιερό μέρος προκειμένου να παρκάρουμε το όχημά μας. Οι άνθρωποι τείνουν να αφήνουν συχνά το αυτοκίνητό τους σταθμευμένο κάτω από τον ήλιο, ειδικά όταν δεν έχουν χρόνο να αναζητήσουν μία καλύτερη θέση. Καλό θα είναι λοιπόν να ψάξεις λίγη ώρα παραπάνω και να βρεις μια θέση στάθμευσης στη σκιά. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητό σου μπορεί να παραμείνει δροσερό, γεγονός που θα εμποδίσει τις ακτίνες UV να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του.

Να πλένεις και να στεγνώνεις συχνά το αυτοκίνητό σου

Ο ήλιος και η ζέστη μπορούν να κάνουν το χρώμα του αυτοκινήτου σου εξωτερικά να ξεθωριάσει. Ένας πολύ απλός τρόπος για να το αποτρέψεις είναι να το πλένεις τακτικά και να το στεγνώνεις με το χέρι, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις και από το ξεθώριασμα του χρώματος και από τα χρήματα που πρέπει να διαθέσεις για να το ξαναβάψεις.

Σταμάτα να κάνεις αυτό το λάθος με το air-condition του αυτοκινήτου σου

Κερί προστασίας του χρώματος αυτοκινήτου

Ένας έξυπνος τρόπος για την προστασία του χρώματος του αυτοκινήτου από τον ήλιο είναι οι ειδικές αλοιφές και το ειδικό κερί. Προστατεύουν το χρώμα από τις UV ακτίνες, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν το παλιό χρώμα να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

UnsplashΠροστατευτική μεμβράνη βαφής

Η μεμβράνη προστασίας της βαφής είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις για το εξωτερικό του αυτοκινήτου σου. Είναι ένα αόρατο φιλμ που λειτουργεί ως ασπίδα για τις ακτίνες του ηλίου. Μπορείς να το δεις σαν μια επιπλέον δόση αντηλιακού για το όχημά σου.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο σώμα ενός σκύλου που μένει κλεισμένος στο αυτοκίνητο

Προστατευτικό παρμπρίζ

Ένα προστατευτικό παρμπρίζ είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσεις το μπροστινό εσωτερικό του αυτοκινήτου σου από την υψηλή θερμότητα και τις ακτίνες του ήλιου. Το ταμπλό και το τιμόνι του αυτοκινήτου εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως όταν είναι σταθμευμένα κάτω από τον ήλιο. Επομένως, το να χρησιμοποιήσεις το προστατευτικό είναι η καλύτερη λύση για μην έρχονται σε επαφή με τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου τόσο το ταμπλό, όσο και το τιμόνι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου από τον ήλιο – 5 τρόποι για να μην αφήνεις πια το όχημά σου εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, – 5,pos, – 5