Εσύ ξέρεις να διαβάζεις σωστά τις ετικέτες των καλλυντικών σου; – Αυτά είναι μερικά από τα πιο επιβλαβή συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγεις

13:25 27/8/2022 - Πηγή: iPop

Όλοι ονειρευόμαστε να έχουμε μία άψογη και λαμπερή επιδερμίδα. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Τα βασικά τα γνωρίζουμε! Πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό, να κοιμόμαστε αρκετά και να πλένουμε το πρόσωπό μας, αλλά τι γίνεται με όλα τα ενδιάμεσα στάδια; Ευτυχώς, αυτά δεν είναι πολλά και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη σημερινή εποχή, αφού οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν περίπου 10 σε μια μόνο ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα επιβλαβή συστατικά σε προϊόντα ομορφιάς, κυρίως με τη μορφή χημικών, τα οποία δεν είναι ούτε τόσο ασφαλή ούτε τόσο ευεργετικά για το δέρμα

μας, όπως ίσως νομίζουμε. Ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες, πολλές από τις χημικές ουσίες, μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας.

Summer skincare: Το must have προϊόν για να νικήσεις τη ζέστη αυτό το καλοκαίρι!

Αυτά είναι μερικά από τα πιο επιβλαβή συστατικά σε προϊόντα ομορφιάςParabens

Το paraben είναι ένας επικίνδυνος τύπος συντηρητικού που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα περιποίησης για να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών, ιδιαίτερα σε ζεστές και υγρές συνθήκες. Υπάρχουν ορισμένες μελέτες που τα συνδέουν με τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του δέρματος και με μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων, χωρίς όμως να έχουν αποφανθεί με απόλυτη σιγουριά ότι είναι 100% επιβλαβή.

Φορμαλδεΰδη

Η φορμαλδεΰδη είναι ένα συντηρητικό που μπορεί να υπάρχει στη μάσκαρα, στα βερνίκια νυχιών, στα καθαριστικά και αλλού. Παρόλο που δρα ως συντηρητικό για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηριδίων, η φορμαλδεΰδη θεωρείται καρκινογόνα από τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα για τα Καρκινογόνα (IARC). Προκαλεί επίσης πολλές αλλεργικές αντιδράσεις στην επιδερμίδα και ενδέχεται να είναι επιβλαβής για το ανοσοποιητικό σύστημα.

UnsplashMineral Oils

Τα mineral oils αποτελούν παράγωγα του πετρελαίου και τις περισσότερες φορές η χρήση τους μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και να εμφανιστούν σπυράκια, ενώ επίσης, φράζει πολύ εύκολα τους πόρους, συμβάλλοντας στην ακμή. Έχουν συνδεθεί επίσης με ορμονικές διαταραχές και θέματα γονιμότητας. Καμιά φορά στα συστατικά μπορεί να εμφανίζεται με το όνομα «παραφινέλαιο». Σε αντίθεση με ότι πιστεύεται, αυτό το συστατικό δεν είναι υγιές.

Βρήκαμε την πιο σύντομη ρουτίνα περιποίησης προσώπου για εσένα που δεν έχεις καθόλου χρόνο

Συνθετικά αρώματα

Αν δεν αναφέρονται έτσι, μπορεί να τα συναντήσουμε με τον όρο parfum. Έχουν συνδεθεί με τις ενδοκρινικές διαταραχές, προβλήματα γονιμότητας, διαβήτη, μέχρι και καρκίνο του μαστού. Περιέχουν φθαλικές ενώσεις, ενώ στην πιο ελαφριά μορφή τους μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, ερεθισμό του δέρματος και πονοκεφάλους.
Το ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν μπορούμε να βρούμε καλλυντικά με ευχάριστη μυρωδιά, επιλέγοντας με βάση τα αιθέρια έλαια ή κάποιο φυτό.

UnsplashΥδροκινόνη

Η υδροκινόνη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματικών δυσχρωμιών και σημαδιών. Δρα μειώνοντας την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, μειώνοντας εν συνεχεία την εμφάνιση σκούρων κηλίδων και δυσχρωμιών. Γι’ αυτό και κάποιοι τη θεωρούν λευκαντικό συστατικό.

Παρά την αποτελεσματικότητα της, η χρήση της μπορεί να φθείρει και να αποδυναμώσει το δέρμα. Ακόμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αλλεργική αντίδραση σε όσους έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Επίσης, η συνεχόμενη, μακροχρόνια χρήση της μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό. 

Φτιάξε τη δική σου μάσκα νυκτός ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου και χάρισε λάμψη στο πρόσωπό σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google New

Το άρθρο Εσύ ξέρεις να διαβάζεις σωστά τις ετικέτες των καλλυντικών σου; – Αυτά είναι μερικά από τα πιο επιβλαβή συστατικά στα προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να αποφεύγεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εσύ, – Αυτά,esy, – afta