Πώς να καθαρίσεις το air – fryer βήμα βήμα: Συμβουλές και tips για να κάνεις την φριτέζα αέρα σου να λάμπει

14:01 12/3/2022 - Πηγή: iPop

Το air – fryer έχει μπει για τα καλά στις ζωές και τις κουζίνες μας. Αυτή η επαναστατική συσκευή που μαγειρεύει με αέρα χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο λάδι με τα τρόφιμα να είναι χαμηλότερα σε λιπαρά και θερμίδες. Επιπλέον, ο καθαρισμός μιας φριτέζας αέρα είναι πολύ πιο εύκολος από τον καθαρισμό μιας κανονικής φριτέζας καθώς απουσιάζουν οι σκληροί λεκέδες από λίπη. Για να σε βοηθήσουμε να φροντίσεις τη νέα αγαπημένη σου συσκευή, έχουμε συγκεντρώσει έναν γρήγορο οδηγό για το πώς

να καθαρίσεις ένα air – fryer.

5 tips για το air fryer που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

Πώς να καθαρίσεις το air – fryer από την αρχή μέχρι το τέλος

Βήμα 1: Αποσύνδεσε τη φριτέζα αέρα

Πρώτα η ασφάλεια! Απενεργοποίησε και αποσύνδεσε τη φριτέζα αέρα. Άφησέ τη να κρυώσει εντελώς πριν την καθαρίσεις.

Βήμα 2: Καθάρισε τα αφαιρούμενα μέρη

Αφαίρεσε το καλάθι, το δίσκο και το ταψί. Αυτά τα αξεσουάρ φριτέζας μπορούν να πλυθούν όπως κάθε άλλο πιάτο: με σαπούνι και ζεστό νερό. Ή, αν δεν θες να τα πλύνεις στο χέρι, τοποθέτησέ τα στο πλυντήριο πιάτων. Οι περισσότερες φριτέζες διαθέτουν κομμάτια που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, αλλά έλεγξε το εγχειρίδιο οδηγιών για το συγκεκριμένο μοντέλο, για να είσαι σίγουρος.

Βήμα 3: Καθάρισε την κύρια μονάδα

Η κύρια μονάδα της φριτέζας αέρα δεν πρέπει ποτέ να βυθίζεται σε νερό. Αντίθετα, χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί για να σκουπίσεις ολόκληρη τη μονάδα και τον πίνακα ελέγχου για να απαλλαγείς ε από τυχόν πιτσιλίσματα τροφίμων ή υπολείμματα λίπους. Εάν παρατηρήσεις κολλημένο φαγητό στο θερμαντικό μέρος, χρησιμοποίησε μια μαλακή βούρτσα πιάτων για να το αφαιρέσεις.

Βήμα 4: Έλεγξε το θερμαντικό μέρος

Ελέγξτε το θερμαντικό μέρος της φριτέζας αέρα μετά από κάθε χρήση (συνήθως βρίσκεται στο επάνω μέρος της μονάδας). Εάν υπάρχει λάδι ή υπολείμματα στο θερμαντικό στοιχείο, άφησέ το μη συνδεδεμένο μηχάνημα να κρυώσει και, στη συνέχεια, σκούπισε το με ένα υγρό πανί ή βούρτσα πιάτων—όπως ακριβώς θα κάνατε με το μάτι της κουζίνας.

Βήμα 5: Στέγνωσε και επανασυναρμολόγησε

Στέγνωσε με πετσέτα ή στέγνωσε όλα τα εξαρτήματα εντελώς πριν επανασυναρμολογήσεις τη φριτέζα αέρα.

Συμβουλές καθαρισμού φριτέζας αέρα

Εάν το καλάθι ή το ταψί έχει ψημένο λίπος, μούλιασέ το σε ζεστό νερό και σαπούνι για 20 έως 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσέ το τώρα με μια βούρτσα απολέπισης.Εάν παρατηρήσεις μια δυσοσμία να προέρχεται από τη φριτέζα αέρα σου, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν σωματίδια φαγητού παγιδευμένα κάπου μέσα ή πάνω της. Ανακάτεψε μαζί μαγειρική σόδα και νερό για να σχηματίσετε μια πάστα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησέ μια βούρτσα καθαρισμού ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις καλά το εσωτερικό της φριτέζας αέρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πώς να καθαρίσεις το air – fryer βήμα βήμα: Συμβουλές και tips για να κάνεις την φριτέζα αέρα σου να λάμπει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
, airfryer λιποκαθαριστης
Τυχαία Θέματα