Πώς να επιβιώσεις την εποχή της γρίπης χωρίς να αρρωστήσεις

06:01 10/10/2014 - Πηγή: iPop

Είσαι στο μάτι του κυκλώνα, όλοι γύρω σου ζουν την εποχή της γρίπης και έχουν πάρει αγκαλιά πακέτα με χαρτομάντηλα! Εσύ, όμως, δεν έχεις την πολυτέλεια να αρρωστήσεις! Όχι, αυτή τη περίοδο! Άρα, πρέπει να βρεις τρόπο να επιβιώσεις την εποχή της γρίπης χωρίς να αρρωστήσεις… πως, όμως, θα γίνει αυτό;

Δώσε προσοχή στους συναδέλφους σου που φτερνίζονται. Για την ακρίβεια μην τους προσέξεις, απλά απέφυγε τους! Ακόμα και αν ένα και μοναδικό πόμολο έχει τον ιό, μέσα σε λίγες ώρες όλες οι επιφάνειες του γραφείου θα έχουν μολυνθεί! Αυτό τουλάχιστον λέει έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα!

Οι

ερευνητές τοποθέτησαν ένα ακίνδυνο ιό σ ένα πόμολο σε ένα κτίριο γραφείων, στη συνέχεια εξέτασαν τους διακόπτες, τα γραφεία, τις κούπες του καφέ, τις βρύσες και άλλα σημεία που ακουμπούσαν οι εργαζόμενοι. Μέσα σε λίγες ώρες, το 40% – 60% των αντικειμένων είχαν τον ιό. Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε με τον ιό της γρίπης! Γι αυτό στο γραφείο όταν αρρωσταίνει κάποιος ακολουθούν όλοι σαν ντόμινο!

Τα καλά νέα; Υπάρχει σωτηρία!

Όταν οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην μελέτη χρησιμοποίησαν απολυμαντικά μαντιλάκια και απολυμαντικά χεριών, η μετάδοση του ιού μειώθηκε κατά 99,9%. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να σκουπίσουν κάτω από τους υπολογιστές τους μία φορά την ημέρα και να χρησιμοποιούν απολυμαντικά μετά από συσκέψεις ή διαλείμματα.

Μην ξεχνάμε και το άλλο μέρος της εξίσωσης: Η σωστή υγιεινή των χεριών μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες να αρρωστήσεις, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αν πλένεις τα χέρια σου πριν φας, αφού βγεις από την τουαλέτα και αφού ακουμπήσεις κάτι που αγγίζουν πολλοί άλλοι άνθρωποι, όπως το κουμπί του ασανσέρ!

The post Πώς να επιβιώσεις την εποχή της γρίπης χωρίς να αρρωστήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα