Πώς να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου να μην μασουλάει πράγματα;

17:22 9/9/2020 - Πηγή: iPop

Ξέρεις πολύ καλά πως ο σκύλος σου λατρεύει να μασουλάει το παραμικρό, ακόμα κι αν εσύ δεν το θες. Ωστόσο, υπάρχει λύση, ώστε να μάθεις τον σκύλο να μη μασουλάει πράγματα. 

Όπως, σου έχουμε πει και στο παρελθόν τα σκυλιά αγαπούν να «κλέβουν» πράγματα, ειδικά τα παπούτσια σου και να τα μασουλούν ώρες ατελείωτες. Αυτό, όμως, είναι κάτι που σε ενοχλεί πολύ! Έτσι, αποφάσισες να κάνεις τα πάντα για να μάθεις

τον σκύλο να μη μασουλάει πράγματα και έχεις ορκιστεί στον εαυτό σου να τα καταφέρεις!

Πώς να μάθεις τον σκύλο να μη μασουλάει πράγματα;Αρχικά πρέπει να τον πιάσεις στα πράσα! Είναι καλύτερα να τον δεις την ώρα που κάνει την αταξία του. Όταν, λοιπόν, τον δεις να μασουλάει κάτι μπροστά σου ήρθε η ώρα να του βάλεις τις φωνές. Πρέπει να του κουνήσεις επιδεικτικά το χέρι και να τον κάνεις να καταλάβει πως αυτό δεν είναι σωστό.Βάλε τον τιμωρία την ίδια στιγμή που θα του φωνάξεις. Σήκωσε τον με τα χέρια σου (αν παλεύεται το μέγεθος του) και πήγαινε τον στο κρεβάτι του. Εντάξει, μην το παρακάνεις με την τιμωρία, αλλά είναι ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει.

PexelsΑν, όμως, δεν είσαι μπροστά όταν ο σκύλος σου τρώει οτιδήποτε (τραπέζια, παπούτσια, καρέκλες) πήγαινε στο κοντινότερο pet shop και ζήτησε τους ένα απωθητικό σπρέι. Με αυτό το σπρέι θα ψεκάσεις τα αντικείμενα που επιθυμείς και ο σκύλος σου θα τα αφήσει ήσυχα.Ποτέ μην κυνηγάς τον σκύλο σου να του πάρεις τα πράγματα που τρώει. Θα του αρέσει τόσο πολύ που θα του φανεί διασκεδαστικό και θα είναι για αυτόν ένα τέλειο παιχνίδι.

iStock.com/gollykim

Μην ξεχνάς πως όσο μεγαλώνει θα ωριμάζει και θα μαθαίνει απ’ όλο αυτό. Αν είναι μικρός, τότε αγόρασέ του ένα παιχνίδι ή μια σκληρή τροφή για τα δόντια, ώστε να παίζει με αυτό περισσότερο και να μην τρώει κάτι άλλο, όπως τα παπούτσια σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κοινά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι σκυλογονείς την πρώτη φορά!

Photo: Unsplash/ Camylla Battani

Το άρθρο Πώς να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου να μην μασουλάει πράγματα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα