Ποια είναι η «ξεχασμένη επιδημία» που πέρυσι σκότωσε 800.000 παιδιά;

09:32 12/11/2019 - Πηγή: iPop

Η πνευμονία, η «ξεχασμένη επιδημία» όπως χαρακτηρίζεται από έξι οργανώσεις σε έκθεσή τους, σκότωσε πέρυσι πάνω από 800.000 παιδιά κάτω των 5 ετών.

Τα στοιχεία για την πνευμονία

Σύμφωνα με τη Unicef, τη Save the Children και ακόμα 4 οργανώσεις, η πνευμονία σκότωνε πέρυσι ένα παιδί κάθε 39 δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ιάσιμη ασθένεια, η οποία μάλιστα συνήθως μπορεί να προληφθεί.

Σε έκθεσή τους, οι οργανώσεις κάλεσαν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αυξήσουν τις επενδύσεις σε εμβόλια προκειμένου να προληφθεί

η ασθένεια και σε ιατρικές υπηρεσίες και προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

Η πνευμονία κόστισε τη ζωή σε περισσότερα από 800.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πέρυσι, δηλαδή ένα παιδί κάθε 39 δευτερόλεπτα. Οι περισσότεροι θάνατοι αφορούν παιδιά κάτω των 2 ετών, από τα οποία σχεδόν τα 153.000 βρίσκονται στον πρώτο μήνα της ζωής τους

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πνευμονία ευθύνεται για το 15% όλων των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών παγκοσμίως.

«Πρόκειται για μια ξεχασμένη παγκόσμια επιδημία, η οποία απαιτεί άμεση, διεθνή απάντηση. Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν λόγω έλλειψης εμβολίων, αντιβιοτικών και θεραπείας με οξυγόνο», τόνισε ο Κέβιν Ουάτκινς της Save the Children.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις που συνέταξαν την έρευνα, πάνω από τους μισούς θανάτους παιδιών εξαιτίας της πνευμονίας καταγράφονται σε πέντε χώρες: Τη Νιγηρία, την Ινδία, το Πακιστάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Αιθιοπία.

Διαβάστε ακόμα:

Πράγματα που σπάνια κάνουν οι γονείς για την υγεία των παιδιών τους!

Το άρθρο Ποια είναι η «ξεχασμένη επιδημία» που πέρυσι σκότωσε 800.000 παιδιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα