Ταξίδι στην Πράγα: Τι αξίζει να δεις, πού να βολτάρεις και τι να φας

18:31 11/11/2019 - Πηγή: iPop

Η Πράγα έχει κάτι μοναδικό: Ενώ έχει γίνει μια άκρως τουριστική πόλη, καταφέρνει και διατηρεί την ιστορική ομορφιά της. Γι’ αυτό και ένα ταξίδι στην Πράγα θα σου μείνει αξέχαστο!

Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα τα βασικά για ένα ταξίδι στην Πράγα: Τα αξιοθέατα που αξίζει να δεις, πού να βολτάρεις και τι να φας!

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, πρέπει να σου… συστήσουμε την Πράγα!

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία,

έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους. Αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ταξίδι στην Πράγα: Τι αξίζει να δεις, πού να βολτάρεις και τι να φαςΤα αξιοθέατα

Η Πράγα ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια με όμορφες τοιχογραφίες. Περιέχει μια από πιο παλιές και ποικίλες συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, την αναγέννηση μέχρι αρ νουβώ και κυβισμό.

Το διάσημο κάστρο της Πράγας είναι ένα απ’ τα must. Το κάστρο, που κυριαρχεί πάνω από την πόλη, αποτελείται από πολλά τμήματα: Τον καθεδρικό ναό St. Vitus, το παλιό βασιλικό παλάτι, τη βασιλική του Αγίου Γεωργίου, τον πύργο Daliborka, τον πύργο Powder και το παλάτι Rosenberg. Μπορείς να αγοράσεις ένα εισιτήριο για οποιοδήποτε απ’ αυτά ή για όλα αυτά τα αξιοθέατα.

View this post on Instagram

Además de ser el inicio de la historia de Praga, dicen que es el castillo medieval más grande del mundo

Keywords
Τυχαία Θέματα