Πλέον, θα «φακελώνεις» τους followers σου σε κατηγορίες… χωρίς να το γνωρίζουν!

13:08 22/10/2019 - Πηγή: iPop

Μια νέα προσθήκη έρχεται στο Instagram και πραγματικά θα κάνει τη χρήση του app λίγο πιο εύκολη! Πλέον, οι followers σε κατηγορίες είναι το νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι followers σε κατηγορίες! Αυτή είναι η νέα προσθήκη που εξετάζει το Instagram σύμφωνα με

την expert, Jane Manchun Wong, όπως για ακόμη μια φορά μας ενημέρωσε και μας αποκάλυψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Πιο συγκεκριμένα, με το νέο χαρακτηριστικό θα μπορείς να ταξινομείς τους followers σου σε κατηγορίες αναλόγως το προφίλ και το περιεχόμενό του, το πόσο αλληλεπιδράς μαζί του. Αυτό θα διευκολύνει τους χρήστες να κάνουν καλύτερη διαχείριση του περιεχομένου που εμφανίζεται στο feed τους.

Instagram is testing to “group the accounts you follow to make them easier to manage”, such as:

“Least Interacted With” and “Most Shown in Feed” which are counted in the last 90 days pic.twitter.com/REykEoMqu5

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) October 19, 2019

Όπως βλέπουμε στο screenshot που εξασφάλισε η Jane Manchun Wong, η επιλογή θα ταξινομήσει αυτόματα την λίστα των followers σε θεματολογίες όπως «Art», «Comics» και «Travel». Αυτές οι λίστες θα βασίζονται στις πληροφορίες που παρέχονται από τα business accounts στο Instagram – αλλά εκτός από αυτή τη θεματολογία, το Instagram συμπεριέλαβε επίσης κατηγορίες followers με αυτούς που αλληλεπιδράς λιγότερο και αυτούς που εμφανίζονται περισσότερο στο feed σου, αναλόγως την ατομική δραστηριότητα των χρηστών.

Μάλιστα, οι τελευταίες δύο κατηγορίες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, καθώς το Instagram θα συνιστούσε ουσιαστικά τα προφίλ με τα οποία δεν αλληλεπιδράς να μην τα ακολουθείς καθώς δεν ενδιαφέρεσαι αρκετά για αυτά.

Το νέο feature του Instagram σε κρατά πιο ασφαλή!

Αυτό θα επέτρεπε καλύτερα στον αλγόριθμο του Instagram να καταλάβει τι θέλεις να δεις στην πλατφόρμα, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών – αλλά φαίνεται επίσης, πως δεν έχει σχέση με την φιλοσοφία των social media που ήθελε τους χρήστες να ακολουθούν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν για να διατηρηθεί η ροή του περιεχομένου.

Πλέον, οι χρήστες θα έχουν περισσότερη αντίληψη για το πώς λειτουργούν οι πλατφόρμες και τι περιμένουν να δουν.

Να σημειώσουμε πως το Twitter, πειραματίστηκε με ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό πέρυσι, καθώς έδινε συστάσεις για το ποιον θα έπρεπε οι χρήστες να σταματήσουν να ακολουθούν ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία τους στην πλατφόρμα.

Απ΄τη μεριά του Instagram, δεν υπάρχει ακόμη κάποια ανακοίνωση για το αν αυτό το τεστ τελικά θα εφαρμοστεί και θα γίνει διαθέσιμο προς όλους.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο sticker στα Instagram stories που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Photo: unsplash/Erik Lucatero

Το άρθρο Πλέον, θα «φακελώνεις» τους followers σου σε κατηγορίες… χωρίς να το γνωρίζουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα