Αυτή είναι η ηλικία που χάνεις τον παιδικό σου ενθουσιασμό!

12:24 22/10/2019 - Πηγή: iPop

Μια έρευνα για την ηλικία… αποκαλύπτει πότε χάνουμε αυτή τη σπίθα μέσα μας, τον παιδικό ενθουσιασμό και είναι λιγότερο διασκεδαστική. Εμείς… συμφωνούμε και διαφωνούμε.

Μια έρευνα για την ηλικία, η οποία πραγματοποιήθηκε απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ποια στιγμή στη ζωή μας είναι λιγότερο διασκεδαστική, πότε χάνουμε λιγάκι αυτή τη φλόγα μέσα μας!

Σύμφωνα με την έρευνα, η ζωή παύει να έχει τόση πλάκα στην ηλικία των 45 ετών, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν πιο δύσκολο

να απολαύσουν τη ζωή, τόσο όσο την απολάμβαναν στα παιδικά χρόνια. Κι αυτό είναι λιγάκι λογικό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την τελετή αλυσίδας Cineworld της Βρετανίας και σε αυτήν συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι ενήλικες συμφωνούν ότι όσο μεγαλώνουν τόσο πιο δύσκολο είναι να διασκεδάσουν στην καθημερινή τους ζωή. Δυστυχώς, μόνο τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες ανέφεραν πως αναζητούν ενεργά ευχάριστες εμπειρίες στην καθημερινότητά τους. Ο ίδιος αριθμός αναφέρει επίσης, πως η έννοια της «διασκέδασης» παύει να υπάρχει κατά την ενηλικίωση.

reshot/L.n.a

Και τα… «κακά μαντάτα» δεν σταματούν εδώ. Ένα 10% των συμμετεχόντων απάντησε πως δεν συμμετέχει σε καμία διασκεδαστική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εβδομάδας.

Γιατί; Άλλοι δεν έχουν τα χρήματα, ορισμένοι δεν έχουν την ενέργεια κι άλλοι απλά δεν ξέρουν πώς να διασκεδάζουν.

Αυτή είναι η σκέψη που βασανίζει τους ενήλικες περισσότερο από κάθε άλλη!

Ως ενήλικες, βρίσκουμε εύκολο να ρουτινιάζουμε και να κάνουμε αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε και ξεχνάμε πολλές φορές να διασκεδάσουμε. Πολλοί ενήλικες δεν ξέρουν από πού να…ξεκινήσουν για να περάσουν καλά, αλλά ξέρεις πόσο απλό είναι;

Μπορείς να βγεις για ένα δείπνο με τον σύντροφό σου ή να δεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους ή απλά να δεις μια φίλη σου. Να πας σινεμά ή να δεις μια θεατρική παράσταση.

Το άγχος, η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ και η ζωή σου τρέχει και τρέχει πιο γρήγορα από εσένα!

Μάλιστα, το 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε πως θα ήθελαν να κρατήσουν την παιδική τους σπίθα αλλά δεν το κάνουν. Παράλληλα, το 83% δήλωσε πως διασκεδάζουν περισσότερο με τα παιδιά παρά με άλλους ενήλικες γιατί μάλλον παίρνουν λίγη από την ενέργειά τους και αποτελούν πηγή έμπνευσης.

reshot/Aleksandr Korotun

Τι ήταν αυτό που θα τους διασκέδαζε πραγματικά; Εκτός από διάφορες δραστηριότητες που θα τους επέτρεπαν να ανακαλύψουν ξανά τη νεότητά τους, οι ερευνητές αναφέρουν πως θα ήθελαν να βλέπουν παιδικές ταινίες, να κάνουν μικρές «χαζομάρες», όπως το να μιλούν με αστεία φωνή και να χορεύουν σαν να μην τους βλέπει κανείς.

Και γιατί δεν το κάνεις; Τι σε σταματά;;;

Διαβάστε επίσης:

Μάθε σε 3 λεπτά ποια είναι η πνευματική σου ηλικία!

Photo: reshot/Eunice «Yuni» Stahl

Το άρθρο Αυτή είναι η ηλικία που χάνεις τον παιδικό σου ενθουσιασμό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα