Τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία της γυναίκας μεγαλώνοντας!

10:50 22/10/2019 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες έχουν μια σειρά από μοναδικές διατροφικές ανάγκες και η επιλογή των σωστών ειδών τροφίμων και ποτών μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία τους. Ποια είναι τα τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία της γυναίκας μεγαλώνοντας;

Και λέμε μεγαλώνοντας γιατί όσο μεγαλώνεις συνειδητοποιείς καλύτερα πως είσαι αυτό που τρως και προσέχεις περισσότερο. Ορισμένες έρευνες έδειξαν πως η επιλογή συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων και ποτών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη ορισμένων ασθενειών. Για να έχεις ένα υγιές

σώμα και έναν υγιή οργανισμό χρειάζεται λιγάκι προσοχή.

Ορισμένες φορές χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.

Τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία της γυναίκαςΝερό και λεμόνι

Αυτός ο συνδυασμός ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Το νερό με λεμόνι είναι πολύ σημαντικό στη διαδικασία της πέψης καθώς ενώ μεγαλώνουμε η ποσότητα των οξέων στο στομάχι μας μειώνεται. Μια μελέτη δείχνει ότι πάνω από το 30% των γυναικών βρέθηκαν να έχουν ατροφική γαστρίτιδα, η οποία είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από λίγο ή καθόλου οξύ στομάχου.

Τα λεμόνια είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την απώλεια βάρους και γεμάτα βιταμίνη C. Παράλληλα, σε βοηθούν να καταπολεμήσεις τις λιγούρες, καθώς και να αποτοξινωθεί το συκώτι.

Τα φλαβονοειδή εσπεριδοειδών στα λεμόνια έχουν επίσης αποτοξινωτικές ικανότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και στη μείωση της φλεγμονής.

Photo: unsplash Dominik MartinΤσάι από φύλλα σμέουρου

Ναι, είναι το ιδανικό ρόφημα για κάθε γυναίκα καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για το γυναικείο σώμα. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες Β, Α, C και Ε.

Χρησιμοποιείται συνήθως από τις έγκυες γυναίκες για να διευκολύνει και να συντομεύσει την διαδικασία, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά με τα συμπτώματα της περιόδου, της βαριάς αιμορραγίας και απαλύνει τις οδυνηρές κράμπες.

Μπρόκολο

Γνώριζες ότι το μπρόκολο απαλύνει τις ρυτίδες;;; Είναι ένα superfood που μας λύνει τα χέρια.

Ένα φλιτζάνι μπρόκολο περιέχει το 100% των βιταμινών που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων και στην αντικατάσταση των παλαιών κυττάρων του δέρματος με νέα. Και γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό…

Pixabay

Όσα πρέπει να περιλαμβάνει μια άσκηση για τις γυναίκες μετά τα 40!

Κουρκουμάς

Φυσικά, και πρέπει να βάζεις κουρκουμά στα φαγητά σου γιατί εκτός από γεύση κάνει καλό και στην υγεία! Ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ωστόσο, είναι επίσης γνωστός για την αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή και αντι-ιική δράση του.

Ναι, είναι θαυματουργό σου λέω!

Κινόα

Η κινόα είναι μια φυτική τροφή γεμάτη πρωτεΐνη και ίνες που σε κρατά γεμάτη! Ναι, πολλές γυναίκες έχουν πάθει εμμονή γιατί είναι μια υγιεινή τροφή που μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες ή να λειτουργήσει ως υποκατάστατο του ρυζιού.

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες προστατεύει και θρέφει τους θύλακες των τριχών, ενώ ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής! Δημιουργούν μια αόρατη μεμβράνη πάνω από τα μαλλιά για να την προστατεύσουν από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ρύπανση και σκόνη. Μήπως να το ξανασκεφτείς;;

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Last but not least… που λένε και στο χωριό μου! Τα φαγητά που είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως σολομός, τόνος, σαρδέλες, είναι πολύ σημαντική για τη διατροφή.

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε Ωμέγα 3 περιέχουν διάφορα οξέα, ωφέλιμα για την υγεία των γυναικών, την ανάπτυξη μωρού στη μήτρα ενώ επίσης μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Και μην ξεχάσεις τα κάσιους:

Τι θα γίνει στο σώμα σου αν τρως 4 κάσιους την ημέρα;

Photo: Unsplash/Le Creuset

Το άρθρο Τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία της γυναίκας μεγαλώνοντας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα