Πίτσα με αυγά μάτια: Το πρωινό που θα σε χορτάσει για πολλές ώρες

17:01 8/1/2022 - Πηγή: iPop

Αυτή η πίτσα είναι πανεύκολη και ιδανική για ένα πλούσιο κυριακάτικο πρωινό! Έχει αβγά, μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό και μανιτάρια και σίγουρα θα σε χορτάσει μέχρι το μεσημεριανό σου. Όταν μιλάμε για brunch, είναι σίγουρα μια υπέροχη λύση.

Αυτή η μαροκινή συνταγή για πικάντικα αυγά είναι ιδανική για το brunch σου

Συνταγή για πίτσα με αυγά μάτια: Υλικά1 φλιτζάνι
φύλλα φρέσκου βασιλικού¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο1 μικρή σκελίδα σκόρδοΑλάτι / πιπέρι1 κιλό έτοιμη ζύμη πίτσας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/2 φλιτζάνι καπνιστό τυρί μοτσαρέλα 1/2 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο ½ φλιτζάνι φρέσκα ανάμεικτα άγρια ​​μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες4 μεγάλα αυγά

Είναι όντως το ασπράδι του αυγού πιο υγιεινό από τον κρόκο; Η λύση στον γρίφο που μας έχει απασχολήσει όλους

Πώς να φτιάξεις πίτσα με αυγά μάτιαΒάζουμε το βασιλικό, το λάδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι 2 ταψιά. Πασπαλίζουμε 1 κομμάτι ζύμης με αλεύρι και το τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Τεντώστε σε κύκλο. Μεταφέρουμε σε έτοιμο ταψί. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.Προσθέτουμε ομοιόμορφα στους κύκλους της ζύμης μοτσαρέλα, πεκορίνο και μανιτάρια, αφήνοντας ένα περίγραμμα για την κρούστα. Πασπαλίζουμε τις πίτσες με αλάτι, μαύρο πιπέρι και τριμμένο κόκκινο πιπέρι για γεύση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν οι κρούστες και να αρχίσουν να ροδίζουν, για 7 με 9 λεπτά.Βγάζουμε τις πίτσες από το φούρνο. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού, κάνουμε ένα μικρό πηγάδι στο κέντρο κάθε πίτσας. Σπάμε 1 αυγό σε κάθε λακούβα. Επιστρέφουμε τις πίτσες στο φούρνο, περιστρέφοντας τα ταψιά μεταξύ πάνω και κάτω σχάρα από το προηγούμενο ψήσιμο. Ψήνουμε στους 250° μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ασπράδια αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί, 5 με 7 λεπτά. Σερβίρουμε με βασιλικό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πίτσα με αυγά μάτια: Το πρωινό που θα σε χορτάσει για πολλές ώρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα